Ново проучване казва: метъл феновете са били по-щастливи на младини

...
Ново проучване казва: метъл феновете са били по-щастливи на младини
Коментари Харесай

Метъл феновете са най-щастливи

Ново изследване споделя: метъл почитателите са били по-щастливи на млади години и са по-приспособени към сегашното от своите връстници и от днешните колежани, предава Мениджър Нюз.

Изследването Three Decades Later: The Life Experiences and Mid-Life Functioning of the 1980s Heavy Metal Groupies, Musicians and Fans, оповестено в журнала Self and Identity, сочи, че въпреки и „ метъл запалянковците постоянно да са имали травматични преживявани и да са водили рисков метод на живот, включващ „ секс, опиати и рокендрол ”, идентичността им е послужила като предпазен фактор против отрицателните последствия. ”

Проучването е извършено измежду 377 възрастни – през 80-те, 154 от тях са били метъл почитатели, музиканти или групита, 80 са слушали други жанрове, а 153 сега са в лицей.

Оказва се, че почитателите на метъл музиката „ са били доста по-щастливи на млади години ”, в сравнение с другите групи, и „ вероятността да съжаляват за нещата, които са правили в по-ранна възраст, е доста по-малка ”.

Тайната на прехода на метъл почитателите към благополучен живот като възрастни, считат създателите на публикацията, е фамозното възприятие за общественост. „ Социалната поддръжка е жизненоважен предпазен фактор за немирните младежи, ” пишат учените. „ Както почитателите, по този начин и музикантите са усещали непосредственост с останалите в общността и опция да изпитат мощни страсти в компания, с която споделят общи ползи. ”

Иронията е, през 80-те се е считало, че метъл музиката подрива моралните полезности и обществената интеграция, заради което постоянно са се провеждали анти-метъл акции. Judas Priest дори са се озовавали в съда по обвиняване, че албумът им Stained Class съдържа скрити послания, подтикнали двама млади мъже към самоубийство през 1985 година.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР