Въпреки че живеем във време, в което всичко е улеснено

...
Въпреки че живеем във време, в което всичко е улеснено
Коментари Харесай

Спрете да си мислите, че не се справяте с родителството

Въпреки че живеем във време, в което всичко е улеснено в резултат на софтуерното развиване, изследвания демонстрират, че децата от днешното потомство са подложени на доста по-голям стрес спрямо техните родители да вземем за пример, когато са били дребни. Това е противоположно на обичайното мислене, съгласно което на днешните младежи им е доста по-лесно.

Кои са най-честите проблеми

От друга страна остава изказванието, че децата на новото време са доста по-привилегировани. Често родителите са техните свръхзащитници и ги разглезват, което води до мързел. Но все пак не може да се отхвърли натовареността, която те поемат и ежедневните стресиращи обстановки, през които би трябвало някак да минават. А доста от родителите имат огромни упования към своите деца и упоритости, които от време на време просто са прекомерно висока топка.

Между тези противоположни теории изскача въпросът, който евентуално мнозина си задават: „ Греша ли като родител? “. Днешните родителите се сблъскват с същински провокации във връзка с това да предизвикват децата си, да бъдат бранители, само че в това време да не бъдат прекомерно благи и да проявят суровост. Именно това ги кара да се съмняват в родителските си качества.

Полезни препоръки от експертите

За да се избегнте сходни обстановки и да няма съмнения, експертите предлагат модел на образование, описван като влиятелен. Според него  като родители не би трябвало да имате прекомерно огромни упования към децата си, а да разговаряте с тях другарски и да почитате техните стремежи.

Но в това време би трябвало да ги уведомявате, че когато нещо опира до сигурността или морала, би трябвало да вършат това, което родителите споделят, тъй като точно те са тези с опита. По този метод няма да загубите и своя престиж, децата ще имат почит към вас, само че няма да бъдат уплашени, а в противен случай – ще се усещат по-окуражени.

Най-важното е да знаете, че вие също сте хора и е обикновено някои неща, които вършиме, да са неверни, други пък – верни. Намерете салдото сред двете крайности, тъй като тогава и вие и вашето дете ще се чувствате доста по-спокойни, поучават специалистите.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР