Нови случаи на зараза с новия коронавирус бяха регистрирани днес

...
Нови случаи на зараза с новия коронавирус бяха регистрирани днес
Коментари Харесай

11 случая на зараза с новия коронавирус в Африка

Нови случаи на болест с новия ковид бяха регистрирани през днешния ден в няколко африкански страни, съобщи ДПА.

В Алжир 53-годишна жена и 24-годишната й щерка са дали позитивен резултат на теста в град Блида на към 50 километра югозападно от столицата. Неотдавна в дома им са гостували възрастен французин и щерка му, които при завръщането в родината си са дали позитивен резултат на теста за ковид.

Сенегалският министър на опазването на здравето Абдулайе Диуф Сар заяви за инфектиран в Сенегал французин, който живеел там от две години и който наскоро е бил в родината си. Сега той е под карантина в частна клиника, предава Българска телеграфна агенция.

Египетските управляващи оповестиха, че мъж от чужбина, чиято народност не беше обявена, е притежател на вируса. Това е втори случай в страната.

Мароко заяви също за първи случай на болест. Става дума за мъж, който живеел в Италия, само че наскоро се прибрал в родината си. Сега той е под карантина в Казабланка.

Тунис също заяви, че мъж, който наскоро се е върнал от посещаване в Италия, е инфектиран с новия ковид.

Общо в Африка до момента има 11 доказани случая на болест.

В петък Нигерия заяви за първи случай на нейна територия, като ставаше дума за човек, който е пътувал от Милано до Лагос.

Еквадор заяви, че шестима души в страната са дали позитивен резултат на проучванията за новия ковид, съобщи ДПА. 177 души, които са били в контакт с първия доказан случай на болест, в този момент са изолирани и са следени. При 80 % от инфектираните признаците са леки.

Други страни в Латинска Америка, в които има случаи на болест, са Мексико с 5 случая, Бразилия - с 2, Доминиканската република - с един. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР