В София заради честването на празника има промени в движението. Няма

...
В София заради честването на празника има промени в движението.
Няма
Коментари Харесай

Промени в движението и мерки за сигурност в центъра на София, заради честванията днес

В София поради честването на празника има промени в придвижването.

Няма да може да се минава краткотрайно по централни улици в центъра на града. От 9 часа до привършване на тържествата се затваря придвижването по бул. Цар Освободител, Княз Александър 1, Оборище, бул. Васил Левски и други булеварди в центъра.

До привършване на тържествата няма да може да се паркира на ул. „ Оборище " сред ул. „ Кракра " и бул. „ Васил Левски ", паркинга зад Националната библиотека на пл. „ Княз Александър І " и на ул. „ Шипка " сред бул. „ Васил Левски " и ул. „ Кракра ".

Националната работа за защита вкарва ограничения за сигурност в центъра на София за 24 май, Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Програмата за публично честване на празника в София ще стартира с тържествено шествие от 10.30 часа, което ще тръгне от Археологическия музей.

В 11.00 часа пред Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий " ще се организира формалната гала по случай 24 май.

Достъп на жители до зоната за сигурност пред Националната библиотека ще бъде обезпечаван от 9.30 часа през два пункта за инспекция - на ул. „ Шипка " (срещу СУ „ Св. Климент Охридски " ) и на бул. „ Васил Левски " (срещу Националната художествена академия).

Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран.

За времето от 10.30 ч. до 13.00 ч. се вкарва възбрана за потребление на безпилотни летателни системи (дронове) в зоната за сигурност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР