Честит празник 24 май - Ден на славянската писменост и

...
Честит празник 24 май - Ден на славянската писменост и
Коментари Харесай

Честит празник 24 май - Ден на славянската писменост и култура! Бъдете търсещи и будни!

Честит празник 24 май - Ден на славянската книжовност и просвета! Бъдете търсещи и будни!

Той е празникът, който се празнува от най-дълго време в близката ни история.На  11 – ти май 1851 година  в епархийското учебно заведение “Св. Св. Кирил и Методий ” в гр. Пловдив по самодейност на  Найден Геров  се провежда празник на Светите братя Кирил и Методий – основатели на славянската книжовност. Празникът стартира постоянно да се отбелязва през  1857-ма  година. Денят 11 май не е инцидентно определен от Найден Геров – това е общият църковен празник на двамата светии.

След въвеждането на Григорианския календар през 1916 г. празникът се празнува на 24 май по формалния държавен календар.
24 май е празникът на учителите, просветителите и културните деятели. 24 май е празникът на буквите и жаждата за познание! На нашите деца и възпитаници!
Нека почитаме и пазим своето най-голямо благосъстояние – българския език. Той ни е оказал помощ да оцелеем в сложни времена и да се запазим като нация!



Източник:

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед8785Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед13937Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Коментарен Поглед13647Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед9614Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед12999Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Алтернативен Поглед118201Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79424„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед77750Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!  Нако Стефанов, трагична орис, България, геополитически действителности  Нако Стефанов, дра </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР