Не създаваме мир, когато тук, в Берлин, скандираме Никога повече

...
Не създаваме мир, когато тук, в Берлин, скандираме Никога повече
Коментари Харесай

Шолц за Украйна: никакви преговори с пистолет до челото

" Не сътворяваме мир, когато тук, в Берлин, скандираме " Никога повече война, а в това време настояваме да се спрат всички доставки на оръжие за Украйна ", сподели немският канцлер. По думите му любовта към мира не значи послушание на по-голям комшия. " Ако Украйна спре да се пази, това няма да е мир, а краят на Украйна ", акцентира той.

" Никакви договаряния с опрян до главата револвер "

Шолц отхвърли апелите за мирни договаряния с съветския президент Владимир Путин: " Не можеш да преговаряш с револвер, опрян до главата ". Канцлерът упорства Русия да " възвърне интернационалното право ", само че по нищо не проличава, че Путин е подготвен да договаря, добави той.

Шолц към Пекин: " Никакви оръжия за агресора Русия "

Олаф Шолц се обърна и към Китай с апел да не изпраща оръжия, помагайки на Русия във войната ù против Украйна, а вместо това да окаже напън върху Москва да изтегли войските си.

" Моето обръщение към Пекин е ясно: използвайте въздействието си в Москва, с цел да наградите за евакуиране на съветските войски ", съобщи Шолц в речта си в Бундестага. " И не доставяйте никакви оръжия на агресора Русия ", настоя Шолц.

Според Шолц е разочароващо, че Китай се е въздържал от наказание на съветското навлизане в Украйна. Федералният канцлер обаче приветства напъните на Пекин за понижаване на нуклеарното напрежение.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР