Ако Часов Яр и Волчанск бъдат загубени, украинският фронт рискува

...
Ако Часов Яр и Волчанск бъдат загубени, украинският фронт рискува
Коментари Харесай

Украински полковник: Ако паднат Часов Яр и Волчанск, фронтът ще рухне

Ако Часов Яр и Волчанск бъдат изгубени, украинският фронт рискува да се разпадне. Това съобщи полковникът от украинското контраразузнаване (СБУ) в оставка и боен специалист Олег Стариков в ефира на интернет-канала „ Вишка “.

„ В никакъв случай нашето командване не би трябвало да предава Волчанск, както и Часов Яр. Ако се предадат, фронтът ще рухне “, сподели Стариков.

" Затова командването направи всичко допустимо по време на офанзивата на Волчанск, трансферира там запаси и повече или по-малко сдържаше настъплението на съперника. Там към момента няма никаква стабилизация. Не бих избързал да давам гаранции, че там към този момент всичко е решено ", подцерта Стариков.

" Във Волчанск е доста мъчно, тъй като очевидно врагът към този момент е навлязъл в северната част и градът е разграничен на две елементи ", призна офицерът от СБУ.

Русия към момента не е въвела главните си сили в пердах, а ситуацията на украинските въоръжени сили към този момент е извънредно тежко, посочи полк. Стариков.

" Ситуацията в действителност е доста сериозна. Питате ме какъв брой дълго ще продължи това? Това е единствено началото. Противникът въпреки всичко вкара главните сили в борбата. И той ще вкара основните сили, натрупал е избрани запаси и натискът ще пораства от ден на ден и повече ", предвижда той.

" Руснаците употребяват тактиката на люлката. Какво имам поради? Разположихме бързи запаси, значи сме ги изтеглили от някъде от линията на бойния контакт. И щом сме го взели оттова, значи там е понижена числеността на войската. И се оказа, че линията на бойно прикосновение там изтънява. И врагът знае за това. Това значи, че той ще удари на това място. Ще стартира пробив и ще би трябвало да прехвърляме запаси назад. Тоест, става известно, че това люлеене, по този начин наречено, в последна сметка ще докара до големи проблеми ", акцентира Стариков.

" Доколкото разбрах, Генералният щаб на Руската федерация счита, че колкото повече такива удари има, толкоз по-голям е шансът да стартира това люлеене на части по всички страни и тогава ще бъде невероятно да го спрем. И има огромна възможност фронтът да се срути ", заключи полк. Олег Стариков.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР