България иска брегови системи за противокорабна защита от НАТО, стана

...
България иска брегови системи за противокорабна защита от НАТО, стана
Коментари Харесай

България иска брегови системи за противокорабна защита от НАТО

България желае брегови системи за противокорабна отбрана от НАТО, стана ясно на заседанието на Парламентарната асамблея на НАТО. Форумът се организира в НДК при засилени ограничения за сигурност в София. Фокусът му е войната в Украйна. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг идва в София в понеделник.

 

България се нуждае от повече интензивност на Алианса в Черноморския район - това беше част от ревюто на служебния министър на защитата Атанас Запрянов пред делегатите на асамблеята.

 

Целта на Кремъл сега е да повлияе непосредствено в идните избори през юни, сподели служебният министър на защитата Атанас Запрянов в първия ден на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която продължава от през днешния ден до 27 май в София. Запрянов е представител на Комитета по защита и сигурност.

Имаме поради европейската резолюция от 25 април т.г. за нови сигнали за въздействие и интервенция на Русия по отношение на евроизборите, уточни служебният министър.

България е цел на хибридната експанзия на Русия, ние сме във фокуса на дейни процеси и акции на дезинформация, опитващи се да повлияят на вътрешнополитическите ни процеси, съобщи Запрянов. По отношение на Русия българската страна е готова и чака такива действия по дезинформация по отношение на идните избори на 9 юни и сме извънредно деликатни, сподели още той.

Хибридният напън е главният инструмент, който Русия употребява през днешния ден, с цел да упражни деструктивното си въздействие в страните както от Черноморския район, по този начин и от Западните Балкани и да спре тяхната евроатлантическа интеграция. Москва употребява усъвършенствани хибридни тактики, които са съобразени с уязвимостта на всяка обособена страна, в това число политическа интервенция, агитация, дезинформация, хакерски атаки, актове на бойкот, стопански и енергиен напън, шпионаж, осведомителни интервенции и други принадлежности за подривна активност, сподели служебният министър.

По думите му " заплашителната нуклеарна изразителност на Кремъл е неприемлива и би трябвало да сме единни и решителни в посрещането на това предизвикателство ". " Не би трябвало да има подозрение, че упоритостта на Москва е да възвърне въздействието си в постсъветското и посткомунистическото пространство в Европа, в това число посредством потребление на военна мощ. Сега всички виждаме съветските военни закононарушения в Украйна и те не би трябвало да остават ненаказани. Организацията на Северноатлантическия контракт би трябвало да бъде подготвена да посрещне това най-сериозно предизвикателство за нашата обща сигурност в дълготраен проект ", разяснява Запрянов.

НАТО е основата на нашата групова защита и в тази връзка ние би трябвало да влагаме съответно в построяването на национални и съюзнически качества по целия Източен фланг и изключително в Черно море, съобщи министърът и добави, че България изцяло поддържа разширението и усилването на наличието на НАТО в Черно море.

По-нататъшното даване на военна помощ на Украйна ще остане във фокуса на българската отбранителна политика. Трябва да ги подкрепим с всички нужни оръжия, въоръжение и техника, които нашите въоръжени сили могат да си разрешат да обезпечат, сподели още Атанас Запрянов.

Близо 400 парламентаристи от 32-те страни членки на НАТО и от 25 страни-партньори и парламентарни организации ще вземат участие във форума, показват уредниците.

 

Източник Българска национална телевизия, Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР