Националният такисметров синдикат иска оставката на изпълнителният директор на Изпълнителна

...
Националният такисметров синдикат иска оставката на изпълнителният директор на Изпълнителна
Коментари Харесай

Синдикати искат оставката на шефа на агенция Автомобилна администрация

Националният такисметров профсъюз желае оставката на изпълнителният шеф на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ (ИААА) Бойко Рановски.  От ведомството не са се справили с нерегламентираната конкуренция на формалните жълти коли, в това число съветското мобилно приложение „ Максим “, което съставлява нещо като аналог на „ Юбер “. То продължава да се употребява интензивно в 5 огромни български града, макар че таксиметровия профсъюз са алармирали за него още през 2018 година Това стана ясно по време на конференция на организацията на таксиметровите водачи, показват от сектора.

Според Красимир Цветков от синдиката незаконните и нерегламентирани практики притискат съществено формалния бранш на таксиметровите услуги от години насам, за което представителите на сектора са алармирали неведнъж. Въпреки това обаче от страна на ИААА те не са видели съответни дейности за очистване на казуса. Той добави, че има и решение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗП), в което се показва категорично, че съветското мобилно приложение съставлява противозаконна активност и нелоялна комерсиална процедура. Но макар и това „ Автомобилна администрация “ към момента не е подхванала дейности за премахването му от пазара. " Националният таксиметров профсъюз считаме, че сходни дейности или бездействия от страна на управлението на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ действително ускоряват натиска от нелоялната конкуренция върху сектора ни, който към този момент втора година действа в изискванията на рецесия ", уточни още Цветков.

Липса на надзор – това е повода за смъртността по пътищата, породена от цялостното безхаберие на контролните органи, съобщи от своя страна Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики. 

Таксиметровите превозвачи към този момент са поискали публично от Столичния общински съвет да усили пределните цени за услугите. Оттам към този момент са подхванали частична мярка в поддръжка на таксиметровите водачи. Комисията по превоз е взела решение за понижаване на патентния налог за 2022 година от сегашните 850 лева на 300.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР