Наскоро Microsoft пусна предварителна версия на основната актуализация на Windows

...
Наскоро Microsoft пусна предварителна версия на основната актуализация на Windows
Коментари Харесай

Cortana, WordPad и още – ето кои функции и приложения ще изчезнат с пускането на Windows 11 24H2

Наскоро Microsoft пусна предварителна версия на главната актуализация на Windows 11 24H2. Тя включва усъвършенствания за повишение на продуктивността и сигурността на операционната система, както и нови функционалности, в това число такива, основани на изкуствен интелект.

Освен всичко това, актуализацията ще лиши дефинитивно потребителите от редица по-стари функционалности и приложения, които преди този момент бяха част от операционната система. Cortana, Tips и WordPad са може би най-известните от тях.

Microsoft актуализира листата с приложения и функционалности, които към този момент са отстранени или ще бъдат отстранени при идната огромна актуализация на операционната система. Повечето от тях съставляват интерес единствено за админите или професионалните консуматори на Windows, само че някои промени ще обиден и елементарните консуматори.

„ Cortana в Windows като независимо приложение е остаряла. “

споделят от Microsoft

При това ще бъде отстранено единствено приложението Cortana като част от Windows. Въпреки това асистентът Cortana към момента ще бъде разполагаем в Outlook Mobile, Teams Mobile, Microsoft Teams Display и Microsoft Teams Rooms

Приложението Tips също е прието за остаряло и ще бъде отстранено в бъдеща версия на Windows. Съдържанието в него обаче ще бъде обновено с нова информация за нови функционалности на Windows, до момента в който самото приложение не бъде изцяло отстранено.

Най-значимото приложение, което ще бъде отстранено е текстовият редактор WordPad.

По-рано компанията разгласи, че това приложение към този момент няма да получава актуализации и ще бъде отстранено в бъдеща версия на Windows.

„ Препоръчваме ви да употребявате Microsoft Word за по-ефективна работа с файлове с документи с.doc и.rtf разширения, както и главния редактор Notepad за текстови файлове с разширения.txt. “

заявиха от Microsoft

WordPad ще бъде отстранен от всички версии на Windows, като се стартира от Windows 11 24H2 и Windows Server 2025.

Инструментът Action Recorder също е маркиран за унищожаване. Програмата е предопределена за подкрепяне на отстраняването на проблеми с компютъра и ви разрешава да записвате точните дейности, които са били осъществени след възникването на проблем. Action Recorder записва ZIP списък с текстово изложение на дейностите и фотоси на екрана. Той може да бъде изпратен на експерт за обзор. VBScript, език за скриптове, предопределен за потребление в приложения, които употребяват технологията Active Scripting също ще изчезне от Windows.

Пълният лист на приложенията и функционалностите, които са отстранени или ще бъдат отстранени с бъдеща актуализация на Windows или известно време по-късно е доста по-дълъг. Той е наличен на тoзи линк.

Компанията изяснява премахването на старите функционалности и свойства от операционната система с въвеждането на нови, по-удобни варианти.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР