Килиан Мбапе ще приключи кариерата си в Пари Сен Жермен

...
Килиан Мбапе ще приключи кариерата си в Пари Сен Жермен
Коментари Харесай

Мбапе ще бъде титуляр във финала за Купата на Франция

Килиан Мбапе ще завърши кариерата си в Пари Сен Жермен като титуляр във финала на шампионата Купата на Франция по футбол против Олимпик Лион в събота вечер.

25-годишният футболист към този момент разгласи желанието си да напусне тима, когато договорът му изтече през лятото, а съвсем несъмнено неговата последваща дестинация ще бъде Реал Мадрид.

" Ще играе ли Килиан Мбапе на следващия ден? Разбира се. Разбира се, че ще стартира ", разяснява старши треньорът на парижани Луис Енрике на конференция по-рано през днешния ден.

Енрике обаче избегна да отговори непосредствено на въпрос по отношение на отношението на Мбапе преди финала. " Всички играчи бяха изцяло отдадени. В тренировките през цялата седмица отношението беше на място ", съобщи Енрике, предава Българска телеграфна агенция. 

Пари Сен Жермен завоюва купата в Лига 1 за трети следващ път, а пред януари сграбчи и Суперкупата на Франция. Олимпик Лион, който записа 10 мача без победа при започване на сезона, усъвършенства формата си и приключи на шесто място в шампионата, с цел да се класира за присъединяване в Лига Европа. Тимът доближи до първия си край за Купата на Франция от 2012 година насам.

" Те са доста рискови с топката и могат да затруднят всеки тим. Създадоха положения и против нася тъй че ще бъде сложен край ", сподели още Луис Енрике.

Капитанът Маркиньос призна, че играчите желаят да изпратят Килиан Мбапе с победа и още един трофей.

" Това е специфичен източник на мотивация за него и за нас, тъй като желаеме Килиан да се оправи добре, да вкара и да завоюва последния си трофей с Пари Сен Жермен ", разкри Маркиньос.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР