Нашето общество е доказало, че може да успява, когато всички

...
Нашето общество е доказало, че може да успява, когато всички
Коментари Харесай

Президентът каза кога ще преуспеем като държава

Нашето общество е потвърдило, че може да съумява, когато всички ние обединим старания в името на духовното израстване, достолепието и благоденствието на народа ни. Когато на респект са образованието, науката и културата, а трудолюбието, всеотдайността, геният, честността са приети от цялото общество. Това съобщи президентът Румен Радев по време на обичайния банкет във връзка 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. Държавният глава и неговата брачна половинка са домакини на събитието по случай днешния празник в Националния исторически музей. Гости на събитието са представители на академичната и научната общности, ръководители на просветителни институции, преподаватели, дейци на културата, общественици, хора на изкуството и представители на държавните институции.

В приветствието си към тях президентът уточни, че точно силата и хубостта на българската писменост, култура и просвета са съградили България като страна на духа и още преди хилядолетие я трансфораха в един от авторитетните културни и духовни центрове на Европа. " Ние, българите, носим този неповторим и сърдечен празник в сърцата си освен тъй като нашата култура, просвета и нематериалност ни отредиха почтено място в европейската цивилизация, само че и тъй като запазиха народа ни и го преведоха през най-тежките тестванията на времето “, акцентира президентът.

По думите му на президента Радев като директни наследници на святото дело на Кирил и Методий и на генерации всеотдайни български книжовници и просветители, наш дълг е да продължим да утвърждаваме и през днешния ден историческата задача на България. " Това е призванието на родолюбци и просветители, осъзнали своята отговорност към отечеството и бъдните генерации “, уточни Румен Радев и се обърна с думи на признателност към учителите, учените и откривателите, създателите и хората на изкуството и перото, представителите на читалищното, библиотечното и музейното дело. " Нека запазим този дух на единство, освен в деня на празника, а и отсега нататък, с цел да пребъде България “, обърна се президентът към гостите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР