Бдин /Видин/ победи с 4:3 Спортист Своге в среща от

...
Бдин /Видин/ победи с 4:3 Спортист Своге в среща от
Коментари Харесай

Бдин /Видин/ приключи сезона с победа в мач със 7 гола и изпадна /снимки/

" Бдин " /Видин/ победи с 4:3 " Спортист " Своге в среща от последния кръг на Втора лига. Головете за домакините означиха Цветомир Тодоров на два пъти, Винисиус Белоти и Емануел Виейра Де Соуза. За гостите две попадения осъществя Калоян Стефанов, името си измежду голмайсторите записа и Радослав Живков.
Въпреки че изходът от срещата нямаше значение за крайното класиране, и двата тима демонстрираха, че желаят успеха на стадион " Георги Бенковски ". Гостите бяха по-настойчиви при започване на мача, само че бдинци удържаха натиска и съумяха първи да осъществят. В 17-ата минута Мартин Николов проби отляво и центрира, Де Соуза насочи удар от десетина метра, топката рикошира в напречната греда и се оплете в мрежата за 1:0. Последваха мощни минути за домакините, само че " шоколадите " съумяха да изравнят. В 26-ата минута Нейтън Олдър изведе собствен съотборник зад тила на отбраната, последва центриране към Радослав Живков, който от близко не сгреши за 1:1. Четири минути по-късно Александър Соколов центрира в наказателното поле на гостите, Цветомир Тодоров триково пропусна топката и Белоти с добре ориентиран удар още веднъж изведе тима си напред в резултата - 2:1. Футболистите на " Спортист " обаче съумяха да извърнат в своя изгода. В 35-ата минута още веднъж Олдър завоюва пространство в половината на домакините и откри на добра позиция Калоян Стефанов, който с прекрасен удар изравни за 2:2. След 7 минути отново комбинацията Олдър - Стефанов направи резултата 2:3. При този резултат приключи първото полувреме.
" Бдин " стартира втората част с две промени в състава си. Треньорът Николай Цветков даде късмет на вратаря Димитър Стоименов и на младия Константин Маринов, които заеха местата на Велко Маркович и капитана Калоян Цветков. На върха на офанзивата застана опитният Цветомир Тодоров, който постави капитанската лента, и това даде резултат. Бдинци " натиснаха " и съумяха да отбележат две попадения в границите на две минути. В 53-ата минута Александър Соколов нахлу на скорост в наказателното поле на " Спортист " и бе спънат от бранител на гостите. Главният арбитър Антонио Антов уточни бялата точка. Точен от дузпата за 3:3 бе Цветомир Тодоров в 55-ата минута. В 57-ата след центриране на Белоти Тодоров оформи крайния резултат с прекрасен и мощен удар, който не остави шансове на вратаря Иван Гошев. Около 70-ата минута " шоколадите " съумяха да провеждат сериозен напън, само че бдинци удържаха резултата неизменен. В 82-ата минута Константин Маринов можеше дефинитивно да реши мача, само че изстрелът му от 20-ина метра нацели напречната греда на гостите.
Видинчани завършиха на последно място в класирането и идващия сезон ще играят в Северозападната Трета лига. Гостите от Своге съумяха да се спасят, като останаха над чертата с 40 точки - с две повече от последния изпадащ " Черноморец " /Бургас/.
По време на почивката сред двете полувремена ръководителят на Областния съвет на БФС във Видин Иво Марков връчи купата за първото място в шампионата на тима U15 на " Бдин ". Младите гении получиха златните си медали от президента на клуба инж. Жоро Василев, Данчо Петков и Спас Боянов от управлението на " Бдин ".
" Това, че успяхме да приключим сезона с победа, е нещо позитивно, макар че сезонът ни като цяло е несполучлив. Имахме огромно предпочитание да запазим мястото си във Втора лига, само че не се получи. Вярвам, че ще се изведат нужните поучения и в последна сметка ще се вземе позитивното от това присъединяване. В този мач и двата тима не бяха натоварени с някакви цели, получи се отворен футбол. Да, като динамичност, високо равнище, не бих споделил, само че хубавото е, че спечелихме и хората, които пристигнаха на стадиона, видяха много голове. Засега с мен не е разговаряно дали ще остана в тима, може би такива диалози предстоят. Без значение кой ще е отпред на тима, би трябвало по-бързо да се работи, тъй като още от на следващия ден би трябвало да се стартира работа за идващия сезон ", сподели след мача наставникът на " Бдин " Николай Цветков.
" В началото на мача не подходихме съществено. Вкарахме хубави голове, успяхме да се върнем в мача, да обърнем резултата. След това имаше някакво съмнение в нашия тим. Само ние сме си отговорни за загубата. Исках малко по-сериозно, по-отдадено да се подходи към мача, само че въпреки всичко съм удовлетворен, тъй като участваха хора, които не са играли, хора - на 15-16 години. Резултатна среща, имаше съмнения и в двата тима, само че приветствам играчите на " Бдин " - заслужена победа. Имахме доста тежка година, съумяхме последните мачове да реализираме положителни резултати, да сплотим колектива, изцяло справедливо се спасихме от изпадане, макар че доста хора не имаха вяра в нас, само че поздравления за момчетата и за битката, която беше до дъно. Следващият сезон би трябвало да подходим доста по-сериозно и по-дисциплинирано, с цел да не попаднем отново в такава обстановка ", разяснява треньорът на " Спортист " Борислав Стойчев.

" Бдин " /Видин/: 33. Велко Маркович/13. Димитър Стоименов; 18. Стойчо Стойков; 8. Калоян Цветков (кап.)/90. Константин Маринов; 30 Иван Аврамов; 5. Ивайло Иванов; 11. Мартин Николов; 88. Кристиан Йошов (ЖК); 23. Емануел Виейра Де Соуза (ЖК); 14. Александър Соколов/27. Патрик Колчов; 77. Винисиус Белоти/19. Роберто Росенов; 10. Цветомир Тодоров/22. Николай Боянов

" Спортист " /Своге/: 1. Иван Гошев; 18. Михаил Михов; 19. Кристиян Бешев; 20. Георги Маджаров; 3. Симеон Чатов; 8. Христо Иванов; 4. Нейтън Олдър/15. Алекс Георгиев (ЖК); 80. Владимир Сиромахов (кап.); 11. Калоян Стефанов; 17. Мартин Кръстев/23. Петьо Митров; 10. Радослав Живков
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР