Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за днес

...
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за днес
Коментари Харесай

Синоптиците предупреждават за силен вятър в цялата страна

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за през днешния ден предизвестие от първа степен - жълт код, за увеличаване на юг-югозападния вятър в Източна България и в регионите, ситуирани наоколо до северните скатове на планините. Това се показва в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, разгласява в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

В 26 области на страната през днешния ден в действие е жълт код и в тях поривите напразно ще доближават до 20-24 метра в секунда.

В областите Враца и Монтана предизвестието е от втора степен - оранжев код, там поривите напразно в южните региони ще доближат до 25-32 метра в секунда.

Във високите елементи на планините ще духа плевел и ураганен югозападен вятър, достигащ 40 метра в секунда, осведомят метеоролозите от Национален институт по метеорология и хидрология.

 Времето 17 януари Национален институт по метеорология и хидрология

Над Черноморието облачността ще бъде по-често забележителна, само че вероятността за превалявания е доста дребна. Ще бъде прохладно с сдържан, краткотрайно мощен южен вятър. Максималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде най-вече облачно и тук-там ще превали сняг, под към 1200 метра - дъжд. Ще бъде доста прохладно с до плевел, по високите и открити елементи краткотрайно ураганен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра - към 0°.

През идващите дни ще остане прохладно , с сдържан и мощен южен вятър. Ще бъде много топло за средата на януари, изключително в Източна България и регионите ситуирани покрай северните скатове на планините, където минималните температури ще са към и над 10°, а дневните ще доближават 17°-18°. Ще доминира облачно време, с краткотрайни разкъсвания на облачността. Ще има и превалявания от дъжд, на повече места в Западна и Южна България. В четвъртък се покачва вероятността в западните региони и Рило-Родопската област да са обилни по количество.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР