Националният химн на България е “Мила Родино“, но ако не

...
Националният химн на България е “Мила Родино“, но ако не
Коментари Харесай

Siri е уверена, че Despacito е националният химн на България

Националният химн на България е “Мила Родино“, само че в случай че не знаете това, виртуалният асистент на Apple може крепко да ви подведе и да сътвори прекомерно неприятно усещане за всички нас.
Потребител на Reddit видя във Фейсбук тази невероятна неточност и реши да ревизира по какъв начин стоят нещата. Според тази информация, в случай че зададете на гласовия помощник на Apple въпроса “Кой е националният химн на България?” ще поучите прекомерно странния и загадъчен резултат: “Българският народен химн е Despacito“.



Когато същият този въпрос бъде заложен в търсачката на Гугъл, отговорът е верният – “Мила Родино” с музика и текст от 1885 година.

Интернет изданието на Cnet, също означи, че при задаването на този въпрос на асистента на Гугъл, отговорът е правилен. Откъде тогава в чиповете на Siri е попаднала тази нелепост?

И въпреки всичко, от кое място Siri може да вземе тази информация? При инспекцията на Despacito в Уикипедия няма и намек, че това може да бъде националният химн на България. В страницата на Уикипедия за България също няма нищо, което да посказва, че Despacito може да е какъвто и да е химн, още по-малко, на България. А това е прекомерно необичайно – от кое място въпреки всичко Siri черпи своите познания?

Журналистите на Cnet публично се обърнаха към Apple за коментар, само че към този момент отговор няма.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР