Националната агенция за приходите започна масов натиск за връщане на

...
Националната агенция за приходите започна масов натиск за връщане на
Коментари Харесай

Обезщетенията се оказаха кредит, според заведенията

Националната организация за приходите стартира всеобщ напън за връщане на суми, получени от българския бизнес като поддръжка поради Коронавирус ограниченията . Това декларират в своя позиция от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията.

Заведенията напомнят, че през декември 2020 година се откри стратегия за погашение на помощи в размер на 20% от оборота на всички сдружения, чиято активност е била прекратена или лимитирана със заповед на здравния министър. Процедурата по оценяване на претендентите, пресмятане на дължимата помощ и нейното погашение се администрираше от Национална агенция за приходите.

" През януари 2022 година, една година след разпределяне на средствата по първата фаза, Национална агенция за приходите стартира да изпраща предложения за възобновяване на суми, получени по програмата, ЗАЕДНО СЪС ЗАКОННАТА ЛИХВА. Независимо от контрола, извършен от Национална агенция за приходите при разпределяне на помощите! ", декларират още в позицията си СЗБ и БАЗ.
 Заведенията се готвят за правосъдни каузи против Коронавирус заповедите
Заведенията се готвят за правосъдни каузи против Коронавирус заповедите

Те показват, че ще сезират и Кoмисията за битка с дискриминирането

Те акцентират, че съгласно тях, липсват учредения за изпращането на предложения за възобновяване на получени помощи, както и учредения за връщане на получените средства. Липсват каквито и да било учредения да се начислява законна рента в случай, че при положение на погрешно отпусната помощ, то това се дължи на пропуск при контрола от страна на Национална агенция за приходите.

Те смятат, че установяването на обвързване за възобновяване на непозволена помощ следва да се извърши след съответно осъществена инспекция с дейното присъединяване на данъкоплатеца, а не с едностранни предложения, с които Национална агенция за приходите едностранно и нестимулирано показва сума за възобновяване, дружно с рента.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР