Народни представители от Обединени патриоти отново настояха Комисията за енергийно

...
Народни представители от Обединени патриоти отново настояха Комисията за енергийно
Коментари Харесай

Патриотите отново искат КЕВР да прекрати лиценза на ТЕЦ Варна

Народни представители от " Обединени патриоти " още веднъж настояха Комисията за енергийно и водно контролиране да приключи лиценза на Топлоелектрическа централа " Варна " ЕАД.

В сигнал до ръководителя на регулатора Иван Иванов народните представители Искрен Веселинов, Славчо Атанасов и Александър Сиди показват, че комисията не е върнала формален отговор по сигнал, подаден до КЕВР предходната година. Сигналът предходната година бил изпратен до КЕВР от Красимир Каракачанов, Искрен Веселинов и Валери Симеонов.

Освен че не били изпратили отговор, от КЕВР не подхванали и никакви съответни дейности по настояването за пускане на процедура по лишаване на лиценза на ЧЕЗ ЕАД във връзка с Топлоелектрическа централа " Варна ".

Като претекстове патриотите показват, че сегашният притежател на централата ЧЕЗ ЕАД не е в положение да предложи рационален проект за работа, заради което всяко последващо закъснение от страна на КЕВР за предприемане на дейности по отнемането на лиценза ще води до обилни загуби от безучастие.

Имайки поради и че обекта е с огромно значение за сигурността на електроснабдяването в Североизточна България, патриотите упорстват КЕВР неотложно да стартира процедура за лишаване лиценза на Топлоелектрическа централа Варна според член 56 (3) от Закона за енергетиката.

КЕВР би трябвало и да откри нов притежател на централата, който в най-кратък период да подсигурява действието ѝ, както и сигурността на електроснабдяването в Североизточна България.

В сигнала се показва още, че нележанието на сегашния притежател да възобнови производството и да подсигурява сигурността на електроенергийната система, каквото му е и задължението по Закона за енергетиката, било явно. От всичко това следвало да се откри нов притежател на предприятието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР