Държавният съвет на Куба освободи министъра на външната търговия Рикардо

...
Държавният съвет на Куба освободи министъра на външната търговия Рикардо
Коментари Харесай

Кубинският министър на външната търговия депозира оставка

Държавният съвет на Куба освободи министъра на външната търговия Рикардо Кабрисас от поста му и го остави на поста заместител министър-председател, заяви кубинската телевизия в четвъртък.

В репортажа не се показват аргументите за тази мярка, само че се отбелязва, че министерството към този момент ще се управлява от Оскар Перес-Олива Фрага, който преди този момент е бил първи заместник-министър на външната търговия.

Кабрисас оглавяваше кубинското министерство на външната търговия от април 2023 година Преди това той е бил министър на външната търговия в продължение на 20 години (1980-2000 г.). В интервала 2016-2018 година е бил министър на стопанската система и планирането.

В продължение на доста години Кабрисас също по този начин е управлявал делегации в договарянията за външния дълг на Куба с нейните задгранични кредитори, както обществени, по този начин и частни.

Междувременно осведомителна организация EFE отбелязва, че Кабрисас става шестият министър, който неотдавна губи поста си . В това число влиза и високопоставеното премахване на министъра на стопанската система и планирането Алехандро Гил, който през февруари беше обект навън следствие за корупция.
 Куба подвига с над 500% цените на горивата
Куба подвига с над 500% цените на горивата

Страната претърпява най-тежката си икономическа рецесия от разпадането на Съюз на съветските социалистически републики

Освен това през последните месеци в Куба бяха заменени огромен брой високопоставени политически функционери, в това число към дузина губернатори, вицегубернатори и първи секретари на Кубинската комунистическа партия в редица провинции . В множеството случаи аргументите за измененията в управлението не се оповестяват обществено, само че те се случват на фона на продължителната икономическа рецесия в страната.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР