И преди сме ви разказвали за това, че Радостин Василев

...
И преди сме ви разказвали за това, че Радостин Василев
Коментари Харесай

„Кантората на Бориславова“ взела всичките пари на държавно дружество през ненужен договор за скъпо правно обслужване

И преди сме ви разказвали за това, че Радостин Василев персонално е спуснал задачата някогашната адвокатска фирма на Бориславова да вземе контракта за нов стадион на ЦСКА.

 

Това стана ясно от писмо-оферта на юрист Стефан Кючуков до министър Василев от 18 март 2022 година и от самия контракт, за който съобщихме през есента на 2022 година Ръководството на ССИ в лицето на тогавашния изпълнителен шеф на сдружението и на члена борда Людмил Лазаров скриха от към този момент някогашния състезателен министър Весела Лечева документи, обвързвана с уреждането на връзките сред страната и футболния клуб ЦСКА на предприемача Гриша Ганчев, свързани със стадион „ Българска войска “.

 

„ Неколкократно съм отправяла питане за анекса, който в този момент виждаме, че изтече по медиите, а получавах доста нищожна информация от сдружението, което стопанисва този парцел. Още при започване на мандата желаех цялата информация по всички контракти, само че за жалост я получавах на парче. Това беше и главният претекст да сменя целия ръб на ССИ “, заяви тогава Лечева и добави, че към оня миг сдружението продължава да се ръководи от остарялото управление, тъй като Агенцията по вписванията не е вписала новия ръб, назначен от нея, поради обжалване в съда.

 

Tribune.bg „ разсекрети “ тайния анекс за „ Българска войска “, с който клубът на Гриша Ганчев е освободен от навременното заплащане на наеми за стадиона за над 520 хиляди лв..

 

От писмото на „ адвокатската фирма на Лена “ излиза наяве, че преди да се стигне до кореспонденцията сред адвокатското сдружение и министъра са били „ извършени няколко срещи сред нас “. Още тогава адвокатската фирма получава достъп до информацията на ССИ, тъй като юрист Кючуков написа за „ прелиминарен разбор на проблематиката, която стои за решение “.

 

Същото писмо стартира с цитирането на „ спогодба “, реализирана от министър Василев и адвокатската фирма. „ Уговорката “ е последвана от „ оферта “ и контракт, без да бъдат провеждани каквито и да е обществени процедури за избор на адвокатска адвокатска фирма, обслужваща ССИ. Към оня миг спортното сдружение разполага с двама висококвалифицирани адвокати, които изцяло покриват правните потребности на ССИ. Отново към оня миг обаче шеф на кабинета на министър-председателя Кирил Петков е Лена Бориславова, някогашна служителка на адвокатската фирма ДГКВ. Тогавашният ръководител на Народното събрание Никола Минчев също е тясно обвързван с ДГКВ. Негова майка Весела Станчева е старши съучастник в същата адвокатска фирма.

 

Част от офертата, на основата на която е подписан контракта от 25 май, е „ правене и подпомагане при договарянето на нотариалния акт, с който ще се прехвърлят/учредят вещните права върху Стадиона “. Практически това е по този начин наречената от Радостин Василев „ детайлна нотариална договорка “ за стадиона, който ще размени „ Българска войска “. Василев афишира тази договорка като завършен факт на 5 май по време на обща конференция с Данаил Ганчев - сина на Гриша Ганчев. Пълна тайнственост е по какъв начин Радостин Василев афишира „ детайлната нотариална договорка “ 20 дни преди въобще да бъде подписан договорът с „ адвокатската фирма на Лена “ за „ правенето на нотариалния акт “.

Писмо-оферта на юрист Стефан Кючуков до министър Радостин Василев

Писмо-оферта на юрист Стефан Кючуков до министър Радостин Василев

Писмо-оферта на юрист Стефан Кючуков до министър Радостин Василев

Писмо-оферта на юрист Стефан Кючуков до министър Радостин Василев

Писмо-оферта на юрист Стефан Кючуков до министър Радостин Василев

Сключеният контракт сред двете страни

Източник: tribune.bg

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР