Намерени са три нови тела на жертви на катастрофалните наводнения

...
Намерени са три нови тела на жертви на катастрофалните наводнения
Коментари Харесай

Откриха още 3 тела на загинали при потопа в Гърция

Намерени са три нови тела на жертви на пагубните наводнения в Гърция. С тях броят на жертвите ще доближи 19 души, оповестява Агенция Франс Прес, като се базира на гръцките управляващи. Телата са в развой на идентифициране.

Ние не знаем към момента дали тези три тела са на изчезналите лица, първо би трябвало да ги идентифицираме, уточни за Агенция Франс Прес Никос Папаевстатиу, началник на националния действен център по опазване на здравето.

Пристанищната полиция е извадила тази заран две тела от морето в залива покрай Мандра - едно от трите селища западно от Атина, които бяха най-силно засегнатите от наводненията, породени от проливни дъждове, съобщи Българска телеграфна агенция.

Става дума за двама мъже, на 55 и на 35 години, уточни представител на пристанищната полиция.

До нощес съгласно формалните данни 16 души бяха жертивите на наводненията, а шестима души се водеха изчезнали.

В Мандра избавителни екипи работят, с цел да извадят от калта още едно тяло.

Отчаяние продължава да царува измежду жителите на Мандра и Неа Перамос, където минимум 2500 къщи и магазини бяха изцяло опустошени от водната буря.

Кметството в Атина и цивилен асоциации раздаваха бутилки с вода и храна в Мандра.

Експертите упрекнаха за драмата огромната урбанизация на този аграрни регион, трансформирал се в полу-индустриален през последните години, както и хронични пропуски на държавните служби и на префектурата във връзка с активността за предотвратяване от наводения.

тагове тяло потоп гърция жертва
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР