Над 600 хиляди души са посетили третото издание на фестивала

...
Над 600 хиляди души са посетили третото издание на фестивала
Коментари Харесай

Над 600 хиляди души са посетили третия Lunar

Над 600 хиляди души са посетили третото издание на фестивала на светлините Lunar в София,  съобщават уредниците.

По думите им рекорден брой гости е събрала самобитната изложба под намерено небе в съботната вечер – над 300 хиляди посетители от страната и чужбина.

„ Вярвам, че успяхме да сложим България на едно доста забавно място на картата на светлинните фестивали в света и че отсега нататък ще продължим да въодушевяваме доста млади гении и да даваме платформа за изява на нови и одобрени актьори, които да основават изкуство особено за столицата ни. Щастливи сме, че успяхме да създадем качествена стратегия, която предизвика въображението на посетителите, насочва значими послания, само че и притегля от ден на ден фенове, което неизбежно ще има своя принос за културното и икономическото развиване на страната ни. ”, сподели Марин Петков, създател на MP Studio и фестивала Lunar.

Изкуството на 24 актьори и креативен студия от 12 страни преобрази някои от обичаните на столичани здания, паркове и площади. Произведенията на създатели от България, Англия, Германия, Индонезия, Полша, Румъния, Съединени американски щати, Тайван, Тайланд, Украйна, Франция и Швеция озариха двадесет и две местоположения в столицата.

Като част от фестивала за повторно в България се организира интернационален шампионат за видео мапинг. Конкурсът „ Митове и митове ” предизвика актьори от целия свят да интерпретират благосъстоянието на въображението на своите нации още от древността. Двадесет и девет участници от 18 страни обявиха присъединяване в състезанието. В последната фестивална вечер, на фасадата на Регионалния исторически музей, бяха оповестени тримата спечелили. На първо място се класира индонезийското студио The Fox, The Folks, с шоуто си RWA Bienda: Dualism. Второто място е за полския артистичен колектив Clockwork с творбата Ragnarok. Третото място е за шоуто Murup на студиото Story of Karana от Индонезия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР