Според проучване жените, които получават епидурална упойка по време на

...
Според проучване жените, които получават епидурална упойка по време на
Коментари Харесай

Епидуралната упойка намалява риска от тежки усложнения при раждане

Според изследване дамите, които получават епидурална анестезия по време на раждане, са изложени на по-малък риск от тежки затруднения по време на раждането, оповестява Българска телеграфна агенция.

Изследователите са открили, че е значимо епидуралната анестезия да бъде по-широко налична и да се дава повече информация на тези, които биха имали изгода от нея.

В изследването, извършено от Университета в Глазгоу и Университета в Бристол, са взели участие 567 216 родилки, които са постъпили в лечебни заведения на Шотландската национална здравна работа в интервала 2007-2019 година и са родили естествено или посредством непланирано цезарово сечение.

От общия брой към 125 024 дами са приели епидурална анестезия, която се ползва посредством инжекция в гърба и блокира болката в избрани елементи на тялото.

Изследователите са анализирали честотата на сериозните затруднения, в това число сърдечни пристъпи, еклампсия и хистеректомия по време на раждането.

Проучването открива, че използването на епидурална анестезия понижава риска от тези събития с 35%.

Този тип упойка е били по-ефективен и при дами, които са почнали да раждат прибързано или са имали предходни медицински или акушерски проблеми.

Изследователите обявиха, че резултатите от изследването, оповестени в BMJ, демонстрират, че „ разширението на достъпа до епидурална аналгезия за всички родилки и изключително за тези с максимален риск може да усъвършенства майчиното здраве “.

Водещият създател професор Рейчъл Кернс от Университета в Глазгоу добави: „ Това изобретение акцентира нуждата от обезпечаване на достъп до епидурална анестезия, изключително за най-уязвимите дами - дами с по-високи медицински опасности или раждащи прибързано. Като разтеглим достъпа и подобрим информираността, можем доста да понижим риска от съществени последствия за здравето и да осигурим по-безопасно раждане. “

Според откривателите случаите на тежки затруднения по време на раждане съвсем са се удвоили сред 2009 и 2018 година във Англия.

Според тях това отразява наклонността хората да изчакват, до момента в който станат по-възрастни, с цел да имат деца, или пък да са затлъстели.

Професор Дебора Лоулър от Бристолския университет изясни: „ Важно е дамите и техните сътрудници да имат надзор върху лекуването си по време на бременността, в това число потреблението на епидурална анестезия по време на раждането.

„ Важно е също по този начин дамите, които биха имали изгода от епидурална анестезия, с цел да предотвратят съществено заболяване, да получат лесна за схващане информация, която да им помогне да вземат осведомено решение. “

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР