Над 500 цели на управляващото ивицата Газа палестинско ислямистко движение

...
Над 500 цели на управляващото ивицата Газа палестинско ислямистко движение
Коментари Харесай

Боевете в Израел продължават: открит терен около Газа - 1 


" Над 500 цели " на ръководещото линията Газа палестинско ислямистко придвижване Хамас и на палестинския " Ислямски джихад " са били изумени тази нощ от израелски въздушни удари и артилерийски обстрел в линията Газа, съобщи Франс прес.

Боевете в самия Израел също не престават. " Продължаваме да се бием, има седем или осем места с открит терен към (ивицата) Газа, където наши военни към момента се бият с терористите ", добави в изказване пред медиите представителят на армията, подполковник Ричард Хехт.

Ударите са нанесени с бойни самолети, хеликоптери и артилерия, посочи армията в изказване, съобщи Българска телеграфна агенция.


Палестинската атака, почнала в събота точно на Шабат, тъкмо 50 години след войната от 1973 година, е деликатно координирана интервенция, която може да продължи дълго. " За да стартира сходна интервенция, би трябвало да имате доста подготовка, обмисляне, кородинация и да имате обилни вероятности или цели ", акцентира Коби Майкъл, специалист от Института за изследвания на националната сигурност, намиращ се в Тел Авив. " Хамас знае доста добре, че цената на сходна интервенция ще бъде доста висока ", добави той.

Десетки хиляди израелски бойци са ситуирани наоколо до линията Газа, с цел да се опитат да възстановят контрола, отбелязва Агенция Франс Прес. Това са най-тежките боеве на територията на Израел от основаването на еврейската страна.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху предизвести за " дълга и сложна " война, напомня Агенция Франс Прес.


Израелските сили за защита упрекнаха палестинската ислямистка формация Хамас, че употребява цивилни жители като " жив щит ", отбелязва ДПА. Хамас също по този начин " укрива терористична инфраструктура в цивилен региони " в линията Газа, обявиха ЦАХАЛ в " Екс ".

В листата на " военните закононарушения на Хамас ", оповестен в платформата на обществената медия, ЦАХАЛ прибавя, че Хамас прави и " опозоряване и осакатяване на трупове ", " съзнателно ликвидиране на цивилни " и " похищение на цивилни и държането им като заложници ".


Израел

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР