На тържествена церемония на площад “Христо Ботев бяха изпратени участниците

...
На тържествена церемония на площад “Христо Ботев бяха изпратени участниците
Коментари Харесай

„Ботеви дни - 2024“: Представят първото по рода си патриотично аудио-визуално шоу с над 200 дрона

На тържествена гала на площад “Христо Ботев ” бяха изпратени участниците в 76 Национален туристически поход “По пътя на Ботевата чета - Козлодуй-Околчица ” . оповестиха от Общината.

Кметът Калин Каменов поздрави походниците. “Благодаря Ви по тази причина, че сте част от едно от най-емоционалните и патриотични събития в нашата страна. Искрено се надявам Ботевият поход да не е екскурзия, а едно преживяване, което да ви накара да усетите страстта, атмосферата и желанието, което е водело Христо Ботев и четата му.

Тяхната всеотдайност слага началото на пътя към нашата независимост. Бъдете здрави, пазете се един различен и носете Ботев в сърцето си ", сподели още кметът Каменов. Приветствие към Ботевите поклонници насочи и регионалният шеф - Надя Донкинска.

Водосвет за здраве и благоденствие отслужи секретарят на Врачанска митрополия - отец Николай Костадинов. В знак на благодарност пред паметника на Христо Ботев бяха поднесени венци и цветя.

На събитието участваха още: националният представител Мартин Харизанов, заместител регионалният шеф Николай Николов, подполковник Симеон Гаджев, заместник-кметовете на Община Враца, ръководителят на Националния поход Евгени Филипов, поданици и посетители на Враца.

Общия брой на походниците е над 1800, като по стъпките на Ботев потеглят 52 групи от 18 регионални града в страната. За първа година в похода се включват и ученици на българското учебно заведение във Виена.

Откритата сцена на централния площад ще посрещне титаничните музиканти и любимци на няколко генерации - “ Фондацията ” . Началото на концерта е в 20:00 часа.

Кулминация в програмата е първото по рода си патриотично аудио-визуално шоу с над 200 дрона . Спектакълът ще показа моменти от живота и делото на поета и бунтовник Христо Ботев. Началото е в 21:30 часа , още веднъж на площада.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР