На свое заседание Управителният съвет на Българската народна банка (БНБ)

...
На свое заседание Управителният съвет на Българската народна банка (БНБ)
Коментари Харесай

БНБ актуализира размерите на таксите, които събира за услуги с банкноти и монети

На свое съвещание Управителният съвет на Българската национална банка (БНБ) одобри промени в: „ Общи условия на Българската национална банка за обслужване на клиенти с банкноти и монети по оповестена стойност “, „ Общи условия на Българската национална банка за осъществяване или оказване на подпомагане при осъществяване на образования за работа с банкноти и монети според Наредба № 18 на Българска народна банка “ и „ Тарифа за таксите, които Българската национална банка събира за обслужване на клиенти с банкноти и монети “, които са оповестени на интернет страницата на Българска народна банка и влизат в действие от 1 август 2023 година, оповестиха от Българска народна банка.


С промените в „ Общи условия на Българската национална банка за обслужване на клиенти с банкноти и монети по оповестена стойност “ се планува банките и доставчиците на услуги (в качеството им на пълномощници на банките по смисъла на тези общи условия) да дават на Българска народна банка единствено нотариално заверени спесимени от подписите на своите законови представители и съответно упълномощени чиновници.

С промените в „ Общи условия на Българската национална банка за осъществяване или оказване на подпомагане при осъществяване на образования за работа с банкноти и монети според Наредба № 18 на Българска народна банка “ се актуализират размерите на таксите, които Българска народна банка събира за осъществяване на образования по член 2, б. „ а “ и по член 2, б. „ б “ от тези общи условия, както и за оказване на подпомагане при образование.

С промените в „ Тарифа за таксите, които Българската национална банка събира за обслужване на клиенти с банкноти и монети “ се актуализират размерите на таксите, които Българска народна банка събира за услуги с банкноти и монети, като в същото време са вдигнати праговете на сумите, до които Българска народна банка дава тези услуги, без да начислява такси, в това число са отстранени таксите за приемане и замяна на разменни монети с номинал 5 стотинки. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР