Службата за сигурност на Украйна (СБУ) обяви ареста на двама

...
Службата за сигурност на Украйна (СБУ) обяви ареста на двама
Коментари Харесай

Украйна е осуетила руски заговор за убийството на Зеленски

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) разгласи ареста на двама чиновници от службата за сигурност.


Служителите са обвинени в подготовката на убийството на президента Володимир Зеленски и други висши чиновници в страната по заповед от Москва, съобщи Агенция Франс Прес.

СБУ " разрушава мрежа от сътрудници " на Федералната работа за сигурност на Русия (ФСБ), които са " подготвяли убийството на украинския президент ", се споделя в изказването на източника.

На прицел са били и други " високопоставени представители " на военната и политическата сфера, като да вземем за пример ръководителят на военното разузнаване Кирил Буданов, показват украинските служби.

Арестуваните обвинени са двама полковници от украинската държавна работа, отговарящи за сигурността на държавните чиновници.

Мрежата е била следена от ФСБ и се твърди, че двамата чиновници са предавали поверителна информация на Русия.

По-специално, съгласно украинските управляващи те са желали да вербуват бойци, близки до службата за сигурност на президента Зеленски, с цел да го вземат за пленник и да го убият.

Един от членовете на тази хипотетична мрежа се е сдобил с дронове и експлозиви, съгласно СБУ.

Украйна неколкократно е осъждала опити за ликвидиране на своя президент, други високопоставени чиновници или техни родственици.

През април в Полша беше задържан мъж, обвинен, че е помагал на съветското разузнаване да приготви атентат против Володимир Зеленски, съгласно полската и украинската прокуратура.

Русия неведнъж е упреквана в отравяне на съперници на Кремъл, както в страната, по този начин и в чужбина, само че постоянно е отричала тези изказвания. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР