Южна Корея и Япония обявиха серия от санкции наложени на

...
Южна Корея и Япония обявиха серия от санкции наложени на
Коментари Харесай

Япония и Южна Корея санкционираха организации, снабдяващи Русия с оръжия от Северна Корея

Южна Корея и Япония оповестиха серия от наказания наложени на лица, организации и кораби, свързани с хипотетичното доставяне с оръжия на Русия от Северна Корея , което е в нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, заяви " Ройтерс ".

В изказване на външното министерство на Сеул се споделя, че наказания са наложени на седем севернокорейски лица и два съветски кораба поради търговия с оръжия и други действия сред Пхенян и Москва. Руските кораби са превозвали огромно количество контейнери сред Русия и Северна Корея, транспортиращи военни доставки в очевидно нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Съединени американски щати и Южна Корея упрекнаха Севера, че е трансферирал оръжия на Русия, които се употребяват във войната с Украйна.
 Северна Корея е главен снабдител на оръжия за Русия
Северна Корея е главен снабдител на оръжия за Русия

Това съобщи представителят на Пентагона

Япония санкционира  11 организации и едно физическо лице, в това число съветски групи , които вземат участие във военно съдействие в поддръжка на нашествието на Русия в Украйна.

На конференция основният секретар на кабинета на Япония Йошимаса Хаяши съобщи, че Северна Корея нарушава съответните резолюции на Организация на обединените нации, които изцяло не разрешават прехвърлянето на оръжия и свързани материали към и от Северна Корея.

Според южнокорейското външно министерство един севернокорейски жител, представляващ следена от страната компания, основана в Сирия, е водил договаряния за поощряване на търговията с оръжия с руснак от Wagner Group сред 2022 и 2023 година Министерството цитира годишен отчет на групата от специалисти на Организация на обединените нации.

Още едно лице, което е работило за компания, основана в Русия, е упрекнато за присъединяване в , сподели още министерството, като упрекна и двамата в нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Петима други севернокорейци са помогали за набирането на средства в поддръжка на развиването на нуклеарни и ракетни стратегии за Пхенян.

Припомняме, че  , наложени против съветски лица и организации и дефинира дейностите като " вражески ход ".

Северна Корея е под наказания на Организация на обединените нации за своите и тези ограничения бяха засилени през годините. Експерти на Организация на обединените нации, наблюдаващи глобите против Северна Корея, не съумяха да удължат мандата си което накара Съединените щати и техните съдружници да търсят други възможности.
 Съединени американски щати и Китай разискват военното съдействие сред Русия-Северна Корея
Съединени американски щати и Китай разискват военното съдействие сред Русия-Северна Корея

Заради все по-дестабилизиращото и ескалиращо държание на КНДР
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР