На днешното си редовно заседание правителството одобри промени по бюджета

...
На днешното си редовно заседание правителството одобри промени по бюджета
Коментари Харесай

Кабинетът увеличи капитала на Фонда на фондовете

На днешното си постоянно съвещание държавното управление утвърди промени по бюджета на Министерството на финансите за 2020 година за увеличение капитала на Фонда на фондовете с парична вноска в размер на 375 000 лв.. Увеличаването на капитала на комерсиалното сдружение ще се извърши посредством издаване на нови поименни акции с номинална стойност 1 лев всяка.

Със средствата от нарастването ще се обезпечи активността на Фонда през годината, според Меморандума за съгласие сред България и Европейската капиталова банка от.2016 година Целта е по-бързото и сполучливо осъществяване на капиталови планове, в това число опцията за съчетание на финансирането от Европейските структурни и капиталови фондове 2014-2020 година и Европейския фонд за стратегически вложения, така наречен „ План Юнкер “.

Фондът на фондовете във вторник подписа контракт с определения финансов медиатор т “Витоша Венчър Партнърс ” ООД, за финансиране на започващи компании със средства по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020, съфинансирана със средства от Европейските структурни и капиталови фондове. Базираният в София интернационален екип ще ръководи фонд от 38 млн. лева, от които 35.6 млн. лева са обществени средства, предоставени посредством Фонд на фондовете, а останалите ще съставляват частно съфинансиране.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР