Цените на основните зърнени стоки за месец май остават спокойни

...
Цените на основните зърнени стоки за месец май остават спокойни
Коментари Харесай

Цените на основните зърнени стоки за май месец са спокойни у нас

Цените на главните зърнени артикули за месец май остават спокойни у нас , като единството леко нарастване се е следило от страна на продавачите. Това регистрира Софийската стокова борса (ССБ), съобщи Българска телеграфна агенция.

Хлебна пшеница се е предложила в огромно количество на 388 лв. за звук, с доставка до покупател . Цените при офертите " продава " на маслодайния слънчоглед варираха сред 790 и 820 лв. за звук. Царевица за незабавна доставка се оферираше в диапазона от 350 до 375 лв. за звук.

Цените на главните артикули също са постоянни. Олио в бутилки се продава на 2,20 лв. за литър, както и нерафинирано такова на 1750 лв. за звук. Продължава предлагането на жълт грах в огромни разфасовки по един звук при начална цена 1200 лв. за звук. На ССБ тази седмица с е продадоха количества газ пропан бутан на 1030 лева./хил.л.

Но в света цените има на главните зърнени артикули вървят нагоре.

В Чикаго ФОБ на хлебната пшеница с е увеличи с 11 $, като доближава до 269 $ за звук за доставка през юни. Във Франция се е повишила с 6 евро до 243 евро за звук. Украйна и Русия излязоха от дългия застой с повишаване от надлежно 6 и 2 $ до надлежно 212 и 232 $ за звук.

Цената на царевицата обаче регистрира спад, като в Съединени американски щати с е е намалила с 2 $ до 199 $ за звук. Но във Франция се следи покачване, като царевицата е скочила с 8 евро до 209 евро за звук. При пшеницата, Русия добави 2 $ до 187 $ за звук.

Цената на ечемика в Украйна означи растеж от 12 $ до 195 $ за звук за доставка през юни. В цената на рапицата на " Юронекс " има съмнения нагоре-надолу, като в този момент добави 5,75 евро към старите спадащи цени до 479,25 евро за звук.

Контрактите за нерафинирано слънчогледово олио на борсата в Ротердам тази седмица се покачиха с 10 $ до 1015 $ за звук. Рафинираната захар също се е повишила с 8,20 $ за доставка през август, достигайки 544,40 $ за звук на борсата в Лондон.
 Цените на зърнените артикули бележат слаб растеж на тържищата
Цените на зърнените артикули бележат слаб растеж на тържищата

Това регистрират специалистите на Софийската стокова борса (ССБ)
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР