На 21 септември държавите-членки на ООН отбелязват Международния ден на

...
На 21 септември държавите-членки на ООН отбелязват Международния ден на
Коментари Харесай

Христо Проданов: Мирът не е утопия, а реалност, която зависи от всички нас!

На 21 септември държавите-членки на Организация на обединените нации означават Международния ден на мира. Нека напомня, че в основата на Европейски Съюз са положени концепциите за мира - за свещенния дълг на всеки общественик да го опази непременно. Още в Декларацията от 9-ти май 1950 година Робер Шуман показва: " Световният мир не може да бъде непокътнат без съзидателни старания, пропорционални на заплахите, които го грозят ".

Днес повече от всеки път се нуждаем от апела на Организация на обединените нации за разрешаване на всички спорове на планетата по кротичък метод. В актуалната обстановка на непрекъсната опасност от тероризъм, на нестихващи спорове и принуждение в разнообразни краища на планетата, към този момент е извънредно належащо да бъде извървян път към намиране на разговор, към намаляване на острите несъгласия и почитание към другомислещите, към правото на страните да живеят според традициите, вярванията и културната си еднаквост.

Затова, както написа в Устава на Организация на обединените нации - дано да демонстрираме повече толерантност и да живеем дружно едни с други като положителни съседи. Да обединим силите си за поддържане на интернационалния мир и сигурност!

Нека през днешния ден, в Международния ден на мира, поемем уговорката, без значение от своите партийни пристрастия, че ще бъдем единни против тези вътрешни и външни сили, които приканват към ненавист, към разпра, посредством оръжие и принуждение, които не зачитат правото на другия, на съперника на мнение и свободата му на другомислие! Нека си обещаем, че няма да допуснем актуалните генерации на България да бъдат въвличани във въоръжен спор, да се трансформират в пушечно месо, служейки на непознати ползи.

Ще работим за България - мост на съгласие и другарство сред народите!

Ще работим за България - стопански просперираща и обществена европейска страна!

Държава, в която образованието и националната просвета са жалоните за мирното развиване и духовно великолепие на нацията!

Държава, в която поколенията имат сигурността да отглеждат децата си, а възрастните хора - успокоение за старините си.

Ние от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " сме сигурни, че мирът не е химера, не е непостижима цел. Мирът е действителност, която зависи от всички нас!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР