Радев: Прекланяме се пред делото на светите братя, пред всички

...
Радев: Прекланяме се пред делото на светите братя, пред всички
Коментари Харесай

Радев: Прекланяме се пред делото на светите братя, пред всички български просветители


Радев: Прекланяме се пред делото на светите братя, пред всички български просветители.

Честит най-светъл празник на всички сънародници.

Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти. 

Днес се прекланяме пред святото дело на светите братя, пред всички български просветители.

Не единствено през днешния ден, всеки ден би трябвало да си даваме смета,

че достолепието на едно общество, неговият разцвет, витален стандарт, са в директна връзка с отношението му към знанието, означи Радев.

Относно протестиращите представители на университетите, президентът съобщи: Вече имах среща с тях и съм споделил всичко, което имах да кажа.

Пред постройката на президентската институция президентът се причисли към тържественото шествие във връзка празника. Румен Радев  взе участие в формалната гала пред Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий “, където насочи одобрение и ще сервира цветя на паметника на светите братя.

 

Президентът ще прегледа и документалната галерия „ Непознатият „ Рибен буквар “, отдадена на 200-годишнината от издаването на първия български всемирски буквар на доктор Петър Берон в Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий, оповестиха от прессекретариата на президента.

 

В Националния исторически музей в София президентът Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева ще бъдат домакини на обичайния банкет по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

 

Министър-председателят също се включи в шествието, което потегля от Министерството на образованието и науката (МОН), а по-късно ще участва на тържествения водосвет пред Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий “, оповестиха от държавната пресслужба.

 

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще празнува 24 май с жителите и гостите на Чепеларе.

 

Днес се прекланяме пред делото на Светите братя Кирил и Методий и означаваме Деня на българската писменост, култура и просвета, и на славянската словесност. По мотив празника в цялата страна ще се проведат тържествени шествия, концерти и начинания.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР