Руското министерство на отбраната потвърди, че украинската армия тази нощ

...
Руското министерство на отбраната потвърди, че украинската армия тази нощ
Коментари Харесай

Русия свалила над Крим три ракети ATACMS

Руското министерство на защитата удостовери, че украинската войска тази нощ са атакували анексирания Крим. Руската войска обаче твърди, че три ракети ATACMS са били свалени над полуострова тази нощ, като не се дава информация за нанесените вреди или пък за сполучливи реализации на украинците. Киев не е удостоверил публично.

Малко преди среднощ няколко източника оповестиха за детонации в разнообразни региони на Крим. Съобщенията продължи и през идващите часове, като съгласно неофициална информация офанзивата към полуострова е осъществена както с ракети, по този начин и с дронове. 

Украинският телеграм канал " Кримски мост " разгласява и видеозапис на няколко детонации покрай Алуща, на югоизточния бряг на Крим, и написа, цитирайки локални поданици, че няколко коли за спешна помощ са отишли ​​до мястото на " идването " - евфемизъм за военна акция.

Според информацията на " Кримски вятър " детонации са били чути " от Симферопол до Саки ". По-специално беше мощно в региона на Перевални, както и в Алуща, в Белогорск са се чули до 15 гърмежа. Каналът заяви и за усилена работа на съветската противовъздушна защита сред Орловка и Кача. " Кримски вятър " с позоваване на други, неуточнени източници, оповестява за попадение във част на ФСБ - Федералната работа за сигурност на Руската федерация, само че прецизира, че информацията се нуждае от удостоверение. По-късно каналът прибавя информация за два мощна гърмежа в Бахчисарайския регион, а в Перевалния е имало удари по 126-та бригада на бреговата защита на съветския черноморски флот. Кримски вятър оповестява и за удари в Джанкой.

Руският провоенен канал " Двамата майори " писа, че украинската войска е изстреляла " до 16 ракети, в това число ATACMS, по Крим, някои от тях са съумели да пробият нашата противовъздушна защита ".

Каналът в Телеграм на придвижването АТЕШ, което назовава себе си партизанско придвижване на украинци и кримски татари, твърди, че ударът е унищожил съветски боен информационен център в Алушта на югоизточното крайбрежие на Крим.

Властите в анексирания Крим оповестиха, че празен санаториум е бил ударен покрай Алуща, както и че в региона на Симферопол двама души са били убити при ракетен удар.

Според отчет на съветското министерство на защитата елементи в Крим са отбили освен ракетна офанзива, само че и офанзива на морски дронове: три от тях, съгласно министерството, са били унищожени от самолети в морето.

Освен това министерството заяви, че през нощта над Белгородска област са били свалени два украински дрона.
 Украйна удари Крим Обновена
Украйна удари Крим

Има известия за серия от експлозии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР