Директорът на Федералната служба за сигурност (ФСБ) Александър Бортников заяви,

...
Директорът на Федералната служба за сигурност (ФСБ) Александър Бортников заяви,
Коментари Харесай

ФСБ настоява на украинския пръст в терора в Крокус сити хол

Директорът на Федералната работа за сигурност (ФСБ) Александър Бортников съобщи, че е проведено от филиал на " Ислямска страна ", само че за него е отговорно украинското разузнаване .

Противоречивото си изказване Бортников направи по време на среща на Съвета на ръководителите на службите за сигурност на страните от Оперативно-наблюдателно дело в Бишкек . Там Бортников сподели, че повече от 20 души, " в това число директните причинители и съучастници ", са били арестувани по отношение на нападението в Crocus City Hall.

" Подготвителните дейности, финансирането, офанзивата и изтеглянето на терористите са координирани посредством интернет от членове на групата " Вилает Хоросан " [...], ситуирана в афганистанско-пакистанската зона ", цитира ТАСС Бортников.

Ръководителят на ФСБ твърди обаче, че " украинското военно разузнаване е директно обвързвано с тази офанзива ".

" Следствието продължава, само че към този момент с убеденост може да се каже, че към нападението директно отношение има военното разузнаване на Украйна ", са точните думи на Бортников, които цитира ТАСС. Той твърди присъстващите и че всички условия на закононарушението ще бъдат открити и нито един съпричастен към него няма да избегне наказването.
 Във видео на ФСБ обвинените за атентата в Русия сочат име на координатор
Във видео на ФСБ обвинените за атентата в Русия сочат име на координатор

Били им обещани 1 млн. рубли на украинската граница

Бортников, както и , не дават никакви безапелационни доказателства за такава връзка.

Украйна, както и , нарекоха изказванията на Москва за присъединяване на Киев в събитията в " Крокус сити хол " " нямащи нищо общо с действителността ".

Атаката против " Крокус сити хол ", при която починаха 145 души , се случи вечерта на 22 март. Няколко въоръжени хора нахлуха в постройката, където трябваше да стартира концертът на група " Пикник ", и започнаха да стрелят по посетителите, а по-късно и подпалиха концертната зала.

На идващия ден бяха арестувани четирима души с генезис от Таджикистан. В идващия месец съветските служби съобщаваха на , най-вече помощници за образуване на атентата. Сред тях и на съветски жител. 

Също по този начин малко след самото нападение - изказване, което Съединените щати обществено поддържаха. Американски чиновници показаха, че същия месец са предизвестили Русия за  Предупреждението Москва е.
 Москва: Нападателите от
Москва: Нападателите от " Крокус Сити Хол " са бягали към Киев

Русия укрепва своята доктрина за украинско присъединяване в терористичното нападение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР