На 10 май бе възобновена десетата извънредна сесия на Общото

...
На 10 май бе възобновена десетата извънредна сесия на Общото
Коментари Харесай

ООН предложи Съвета за сигурност да гласува отново молбата на Палестина за членство

На 10 май бе обновена десетата изключителна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, която гласоподава резолюция за даване на спомагателни права на страната Палестина в границите на организацията. В нея се предлага Съветът за сигурност да гласоподава още веднъж молбата на Палестина за участие в Организация на обединените нации, показва Радио Китай.

Резолюцията бе подкрепена с 143 гласа „ за ", 9 страни се оповестиха „ срещу ", а 25 се въздържаха. Съединените щати, Израел и още няколко страни страни гласоподаваха „ срещу ".

 

След вота, палестинският президент Махмуд Абас съобщи, че той е показал поддръжката на света за свободите и правата на палестинския народ, отхвърлянето на израелската окупация и експанзията му против палестинците.

 

След това гласоподаване Палестина ще продължи да работи за пълноправно участие в Организация на обединените нации, за което е нужно решение на Съвета за сигурност, и приканва страните, които към момента не са я признали като страна, да го създадат.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР