Както военните прогнозираха, украинските военноморски дронове започнаха да се оборудват

...
Както военните прогнозираха, украинските военноморски дронове започнаха да се оборудват
Коментари Харесай

Руски офицер: Киев ще тероризира Крим, докато не прогоним НАТО от небето и не освободим Одеса

Както военните предвидиха, украинските военноморски дронове започнаха да се оборудват с ракетни установки.

Офицер от съветския военноморски флот разяснява каква заплаха съставляват осъвременените противников дронове и по какъв начин опасността може да бъде обезвредена.

„ Този ​​метод за водене на бойни дейности в морето се оказа доста ефикасен. Трябва да се разбере, че неговата успеваемост може да бъде висока в крайбрежната зона, лимитирана или затворена акватория (каквото е Черно море) и на практика не е използвана в намерено море и океански театри на бойните дейности.

Въпреки че, с изключение на в Черно и Червено море, тези средства за военноморска война не се употребяват на никое място другаде, може единствено да се гадае за техните благоприятни условия в океана.

Ако вземем поради нашите води, можем да кажем, че специфични военноморски елементи на редица страни от НАТО са тествали минимум 10 разновидността и модификации на безпилотни катери по време на бойни дейности против силите на Черноморския флот.

Първите бяха доста бързи и с лек корпус, само че елементарно се пробиваха от автомат " Калашников " и нашите моряци бързо се научиха да ги унищожават. След това пристигна ред на бронираните и по-малко бързите. Те могат да бъдат унищожени единствено от тежка картечница или самолетно оръдие.

Най-ефективни бяха дроновете, доставени на театъра на бойните дейности предходната година, които структурно (и доста успешно) комбинираха скорост, ризница на корпуса и мощ на заряда.

Врагът употребява тези оръжия с разнообразни резултати както против нашите кораби в морето, по този начин и за пробив на бонови заграждения.

Тактиката за потреблението им е много елементарна: те се извеждат от крайбрежията на Украйна на ято до дадена точка от акваторията, след което се насочват към задачата от безпилотни самолети на НАТО, патрулиращи в небето над Черно море и излитащи от европейските военни летища. На последния стадий офанзивата се прави от оператори от територията на Украйна, които виждат задачата образно посредством видеокамера, конфигурирана непосредствено на дрона.

През последните месеци Украйна се хвалеше, че към този момент има разполагаем морски дронове с инсталирани на тях ПЗРК (преносими зенитно-ракетни комплекси) за заличаване на самолети, а в този момент се появи и слух за дронове, оборудвани с РСЗО (реактивна система за залпов огън). Това значи, че най-малко на равнище няколко прототипа те към този момент имат тази технология. Освен това се появиха клюки, че морски дронове може да се употребяват и за офанзиви против избрани крайбрежни зони.

Като се вземе поради фактът, че Киев няма триумф в други области на военни дейности, заплахата от потребление на морски дронове против Черноморския флот и съветската пристанищна инфраструктура ще се усили. В същото време НАТО ще доставя на бандеровците всичко допустимо и невероятно за война по море.

Какви контрамерки са вероятни?

Точките за базиране на флота: вълноломите, входовете на заливите и обособените сектори от брега са оборудвани със средства за порязяване на морски дронове оръжия, а жителите на Севастопол се уведомяват всекидневно за тренировките на техните планове.

На корабите са конфигурирани спомагателни оръжия, които могат да поразяват бронирани дронове, авиацията непрестанно работи за разкриване на точките на образуване на ята дронове и унищожаването им, а по местата на тяхното сглобяване и предпазване се нанасят удари с високоточно ракетно оръжие.

За дейно противопоставяне на врага на този стадий е належащо да се отстрани опцията за потребление на безпилотни апарати на НАТО над Черно море, които насочват вражеските дронове и ракетни оръжия.

За да се отстрани изцяло опасността, е належащо да се освободи цялото черноморско крайбрежие на днешна Украйна от нацисткия режим.

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР