Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) е провел

...
Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) е провел
Коментари Харесай

Съкращават Генщаба на Украйна с 60%, пращат част от уволнените на фронта

Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) е провел функционално изследване и е взел решение да усъвършенства щатния състав. Той ще бъде понижен с 60%, а част от освободените от служба ще попълнят войските на фронта. Това разгласи началникът на Главното ръководство за отбранително обмисляне на Генерален щаб на ВСУ бригаден военачалник Евгений Острянски, предаваг УНИАН и " Фокус ".

По думите му промяната в Генералния щаб ще укрепи тези структури, които директно управляват групировките на войските.

" Структурата е на първо място баланс сред нуждата да се реагира на закани и опциите на страната да поддържа и най-много да развива въоръжените сили “, означи той.

Острянский осведоми, че през февруари-март тази година в Генерален щаб е осъществено функционално проучване, въз основа на резултатите от което е взето решение за усъвършенстване на числеността на някои структурни звена и органи за военно ръководство.

Той изясни, че този развой включва разформироването на редица военни организационни структури, основаването на нови, както и усъвършенстването на съществуващите. Тези ограничения ще отстранен дублирането на функционалности, както и ще понижат числеността на личния състав с 60%.

" Заради освободения персонален състав се планува допълнение на органите за ръководство на оперативното и тактическо равнище, както и на бойните войскови елементи, което от своя страна ще даде опция за ротация на части, които извършват бойни задания. Ние разбираме, че в изискванията на война на първо място би трябвало да се укрепят тези структури, които директно управляват групировките на войските “, акцентира началникът на Главното ръководство на отбранителното обмисляне на Генерален щаб на ВСУ.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР