Израел бомбардира Ивицата Газа, включително Рафах, ден след като Международният

...
Израел бомбардира Ивицата Газа, включително Рафах, ден след като Международният
Коментари Харесай

Израел бомбардира Рафах, въпреки предупрежденията на МНС

Израел бомбардира Ивицата Газа, в това число Рафах, ден откакто Международният углавен съд подреди да се спрат военните интервенции в южния град, съобщи Агенция Франс Прес.

МНС също по този начин изиска незабавното освобождение на всички заложници, които към момента се държат от Хамас. На 24 май израелските военни оповестиха, че бойците са разкрили телата на още трима от пленниците в северната част на Газа.

Базираният в Хага съд, чиито заповеди са правно обвързващи, също по този начин подреди на Израел да резервира отворен пропускателния пункт Рафах сред Египет и Газа, който затвори по-рано този месец при започване на нападението си над града.

Израел не даде признаци, че се готви да промени курса си във връзка с Рафах, настоявайки, че съдът е сбъркал.

" Израел не е провеждал и няма да организира военни интервенции в региона на Рафах, които биха могли да доведат до заличаване на палестинското цивилно население, напълно или отчасти ", съобщи съветникът по националната сигурност Цачи Ханегби в взаимно изказване с представителя на израелското външно министерство.

Палестинската войнстваща формация Хамас, която ръководи Газа от 2007 година, приветства решението на Министерски съвет за Рафах, само че разкритикува решението му да изключи от заповедта останалата част от разкъсваната от войната Газа.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР