Украинските мъже масово напускат работата си, страхувайки се от мобилизация

...
Украинските мъже масово напускат работата си, страхувайки се от мобилизация
Коментари Харесай

Украински бизнесмен: Мъжете масово бягат от страната или се крият, недостигът на персонал е 70%

Украинските мъже всеобщо напущат работата си, страхувайки се от готовност и се пробват по всевъзможен метод да изоставен страната или да се скрият. Това съобщи предприемачът Денис Долински във видеоблога на политолога Юрий Романенко.

Според бизнесмена през днешния ден дефицитът на мъжки личен състав в предприятията е 70%.

" В моята компания, да вземем за пример, не можем да наемаме мъже. Ние просто не можем - те или не желаят, или се опасяват. Защото през днешния ден, с цел да наемеш човек, не можеш да му гарантираш отбрана от готовност и той няма да работи за теб. А другите места. са разнообразни. Например в региона на медицината през днешния ден положителните лекари костват тежестта си в злато, всички те се пробват да изоставен страната по всевъзможен метод ", разяснява предприемачът.

" Не е загадка, че през днешния ден можете да закупите във военните комисариати всяакъвдокумент - против 10 000 $ той ще ви разреши да напуснете страната и към този момент да не се притеснявате, че ще ви приберат напряко от работа и просто ще ви пратят в окопите. Това е огромен проблем, тъй като не съм единственият, който се сблъсква с него, всички сме изправени пред това – имам поради всички бизнесмени, които наемат мъже ", споделя Долински.

" Когато законът влезе в действие, всички мъже ще се опитат да останат у дома по всевъзможен метод. И ние към този момент виждаме това. Днес дефицитът на служащи е приблизително 70%, в случай че вземем мъжете. Това не се е случвало в историята на нашата самостоятелност. Или дамите ще работят, или мъжете би трябвало да бъдат клонирани ", обобщава Юрий Долински.

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР