Западните медии продължават да съобщават, че руският президент Владимир Путин

...
Западните медии продължават да съобщават, че руският президент Владимир Путин
Коментари Харесай

ISW: Кремъл рутинно демонстрира фалшив интерес към преговори с Украйна като част от дългогодишна информационна операция

Западните медии не престават да оповестяват, че съветският президент Владимир Путин е заинтригуван от контрактувано преустановяване на огъня в Украйна, макар че реториката на Кремъл и съветските военни дейности демонстрират противоположното. " Ройтерс " заяви на 24 май, че съгласно четири съветски източника, които работят или са работили с Путин, той е подготвен да договаря за преустановяване на огъня. Това признава актуалните фронтови линии и че Путин е подготвен да показа настоящия размер на окупираната украинска територия като съветска военна победа на обществеността. Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).
 
Западните медии оповестиха за сходен интерес от страна на Путин към контрактувано преустановяване на огъня или съглашение въз основа на изказвания от незнайни съветски източници с хипотетична връзка с Путин или Кремъл през декември 2023 година и януари и февруари 2024 година Западните медии цитираха стеснен брой неуточнени американски и интернационалните чиновници като удостоверение, макар че други западни медии оповестиха, че американски източници са отрекли да е имало формален контакт на Русия със Съединени американски щати по въпроса.
Кремъл рутинно показва подправен интерес към смислени договаряния като част от дългогодишна осведомителна интервенция за да убеди Запада да направи отстъпки във връзка с украинската териториална целокупност и суверенитет. Не е ясно дали неуточнените съветски източници предизвикват тези старания или тъкмо изобразявайки ползите и гледните точки на Путин.
 
ISW не може да дефинира истинността на изказванията, които внезапно контрастират с съветската публична обществена изразителност и дейности. Путин и Кремъл доста ускориха своята експанзионистична изразителност за Украйна от декември 2023 година и все по-често демонстрират, че Русия се е заела да унищожи изцяло украинската държавност и еднаквост. Руските сили организираха настъпателни интервенции през последните месеци, които имат за цел да реализират действен забележителен прогрес и да срутен фронтовата линия, откриха нов фронт в Харковска област (която Русия не претендира посредством нелегално анексиране). Те се пробваха да нанесат дълготрайни вреди на Украинските бойни качества и стопански капацитет при постоянни широкомащабни ракетни и безпилотни удари.
 
Тези военни интервенции допускат, че Кремъл е по-заинтересован от постигането на дълготрайната си цел за максималистка победа в Украйна, в сравнение с от всяко населено място, което незабавно би замразило фронтовата линия, където се намира сега. Руски източници, които приказваха със западни медии, също предложиха взаимно спорни характерности на позицията на Путин във връзка с договарянията. Руски източници също споделиха на Ройтерс, че Путин има вяра, че Западът няма да даде на Украйна задоволително оръжия, само че схваща, че осъществяването на някакъв " трагичен " прогрес на Русия ще изисква още една съветска национална готовност.
Забавянето на западната помощ за сигурността съществено ограничи украинския защитителен потенциал през последните месеци и в случай че Путин има вяра, че има граници на западната поддръжка за Украйна, тогава той разумно би заключил, че сходни ограничавания могат да се появят още веднъж в средносрочен проект и да разрешат на съветските сили със сегашните си качества за реализиране на " трагични " облаги без осъществяване на по-широка готовност на работна мощ или съветската стопанска система.
 
Руски източник съобщи, че Путин е угрижен, че една по-продължителна война ще генерира повече недоволни ветерани с неприятни вероятности за работа и стопански обстановки, които биха могли да породят вътрешно напрежение. Въпреки че тази оценка е в несъгласие с продължаващия продължителен дефицит на работна ръка в Русия и напъните на Кремъл да приготви съветското общество за дълги военни старания. Тези несъгласия хвърлят в допълнение подозрение върху точността, с която тези съветски източници отразяват действителното мислене на Путин. Тези съветски източници по-специално акцентират териториалните отстъпки като част от хипотетичното преустановяване на огъня, само че рядко се занимават с по-широките стратегически цели на войната на Путин в Украйна. " Ройтерс " заяви, че нейни съветски източници са декларирали, че Путин гледа на Русия, запазвайки контрола над окупираната сега украинска територия, като на неподлежаща на разискване основа за договаряния, а предходни западни отчети за отвореността на Путин към договаряния по сходен метод подчертаха съветските териториални стремежи. Bloomberg заяви през януари, че два неуточнени източника, близки до Кремъл, са декларирали, че Путин е алармирал на висши чиновници на Съединени американски щати, че може да е подготвен да се откаже от настояванията за " безпристрастен статут " на Украйна и даже може в последна сметка да се откаже от опълчването си на присъединението на Украйна към НАТО.
 
Руските претенции за украински " неутралитет " и мораториум върху разширението на НАТО постоянно са били и не престават да бъдат едно от главните оправдания на Путин за неговата инвазия в Украйна и всяка хипотетична отстъпка по тези претенции би представлявала огромно стратегическо и риторично оттегляне от името на Путин, че Путин е извънредно малко евентуално да се обмисля сега. Путин също стартира интервенцията в Украйна, с цел да смени украинското държавно управление с такова, което дефинира за уместно, и да " демилитаризира " украинската войска, тъй че Русия да може едностранно да наложи волята си на Украйна в бъдеще, без да се сблъсква със забележителна украинска опозиция. Прекратяване на огъня, което отстъпва понастоящем окупираната територия, би конкретизирало концепцията, че украинската териториална целокупност предстои на договаряния, казус, който Кремъл сигурно ще преразгледа, с цел да упорства за спомагателни териториални отстъпки и да оспори напълно концепцията за украинска държавност.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР