ИТН подкрепи избирането на председател на парламента, за да може

...
ИТН подкрепи избирането на председател на парламента, за да може
Коментари Харесай

Станислав Балабанов: Подкрепихме избора на Рая Назарян, за да заработи парламентът

" Има Такъв Народ поддържа избирането на ръководител на Народното събрание, с цел да може изобщо Народното събрание да проработи ", това съобщи в предаването " Говори в този момент " по Българска национална телевизия депутатът Станислав Балабанов от " ИТН ". 

 

Той още веднъж акцентира, че партията няма да поддържа първия мандат на ГЕРБ, нито втория на Движение за права и свободи, а желае да получи третия мандат от президента, с цел да предложи експертен кабинет. 

 

" Ако президентът реши и избере на кого да връчи третия мандат, желаеме и имаме желанието да го връчи на нас, с цел да може да отворим опцията за излизане от политическата рецесия под формата на експертно държавно управление. Забележете - Има Такъв Народ няма да поддържа първия мандат на ГЕРБ, Има Такъв Народ няма да поддържа втория мандат на Движение за права и свободи. Има Такъв Народ няма да съобщи 125 000 българи, които ни поддържаха, за разлика от сглобката, некоалицията и унизителната обстановка, в която бяха сложени актуалната " съпротива " - ПП-ДБ, които при първата опция в 49-ия парламент направиха най-отвратителното държавно управление, което помним в последните години ", съобщи Балабанов.

 

Той изясни за какво партията на Слави Трифонов е подкрепила Рая Назарян за ръководител на 50-ото Народно заседание.

 

" Оказахме се най-разумните при започване на този 50-и парламент. Има Такъв Народ поддържа избирането на ръководител на Народното събрание, с цел да може изобщо Народното събрание да проработи. В противоположен случай, в случай че преднамерено всеки си отстояваше до последно претендентите, в случай че продължавахме да залагаме на него, щяхме да изпаднем в едно безвремие и обществото за следващ път щеше да си каже следното: " 6 избора, защо ви вкарваме в това Народно заседание, като то даже не може да започва ". Заради ПП-ДБ и основно поради този, който освободихме на драго сърце през вчерашния ден от Народното събрание - Христо Иванов, се промени по най-вредния метод българската Конституция. С тези нездравословни промени тя позволи опцията служебните кабинети да бъдат тясно партийни и тясно подвластни. Допусна сливането на управляващите, което съгласно нас е голям проблем ", заключи Балабанов.

" Ние гласувахме Народното събрание да стартира работа, ние не гласуваме за съответна политическа групировка. При предходния парламент Има Такъв Народ още веднъж поддържа претендента на първата политическа мощ - Росен Желязков за ръководител на Народното събрание. Тогава поддръжка показаха и ПП-ДБ. Разликата беше, че Има Такъв Народ още веднъж не влезе в ръководство с ГЕРБ и Движение за права и свободи, до момента в който ПП-ДБ влязоха ", напомни депутатът.

" В такава политическа рецесия, в която е изпаднала страната, Има Такъв Народ постъпи държавнически, отговорно и внесохме разсъдъка в 50-ия парламент, отпушвайки конституционната процедура и изобщо работата на този парламент. Ако нямаше определен ръководител, даже не може да се отиде на предварителни избори. Така че, с цел да не харчим парите на българските данъкоплатци, те да не изпитват омерзение от тези, които са пратили в Народното събрание, Има Такъв Народ отпуши тази процедура, с цел да може конституционните мандати да започват. "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР