Американският атомен самолетоносач Теодор Рузвелт“ пристигна днес в Южна Корея

...
Американският атомен самолетоносач Теодор Рузвелт“ пристигна днес в Южна Корея
Коментари Харесай

Американски самолетоносач пристигна в Южна Корея в демонстрация на сила срещу Северна Корея

Американският атомен самолетоносач „ Теодор Рузвелт “ дойде през днешния ден в Южна Корея за тристранни учения дружно с Япония. Трите страни стартират маневрите в отговор на заканите от Северна Корея, които ескалираха, откакто тя подписа контракт в областта на сигурността с Русия, съобщи Асошиейтед прес.

Пристигането на „ Теодор Рузвелт “ дружно с съпътстващата го ударна група в Пусан се случва ден откакто Южна Корея извика съветския дипломат, с цел да стачкува против съглашението сред съветския президент Владимир Путин и севернокорейския водач Ким Чен-ун, подписано по-рано тази седмица.

Споразумението планува взаимопомощ в областта на защитата при положение на война. Южна Корея споделя, че договорът съставлява опасност за нейната сигурност и предизвести, че ще обмисли в отговор изпращането на въоръжение на Украйна, с цел да отблъсне съветската инвазия – решение, което сигурно ще скапе връзките ѝ с Москва, показва АП.

След срещата на министрите си на защитата в Сингапур по-рано този месец, Съединени американски щати, Южна Корея и Япония оповестиха ученията „ Острие на свободата “.

Ударната група на „ Теодор Рузвелт “ ще взе участие в маневри, които се чака да стартират до края на месеца. Въоръжените сили на Южна Корея не са удостоверили детайлите към събитието.

Контраадмирал Кристофър Александър, пълководец на 9-а ударна група от самолетоносачи на Съединени американски щати, съобщи, че учението цели усилването на тактическите умения на корабните екипажи и възстановяване на оперативната съгласуемост сред военноморските сили на страните. Целта е „ да сме сигурни, че сме подготвени да реагираме на всяка рецесия и непредвидени условия “, означи контраадмиралът.

Военноморските сили на Южна Корея споделиха в изказване, че идването на самолетоносача " Рузвелт " показва мощната отбранителна позиция на съдружниците и „ безапелационната подготвеност да реагират на заканите от Северна Корея “. Това става седем месеца откакто различен самолетоносач на Съединени американски щати, „ Карл Винсън “, дойде в Южна Корея в проява на мощ против Пхенян.

Ударната група на „ Теодор Рузвелт “ взе участие в тристранни учения с Военноморски сили на Южна Корея и Япония през април в противоречивото Източнокитайско море, където се ускоряват опасенията към китайските териториални искания, напомня АП.

На фона на засилващите се севернокорейски закани Съединени американски щати, Южна Корея и Япония разшириха своите комбинирани военни учения и ускориха демонстрацията на стратегическите военни благоприятни условия на Съединени американски щати в района, с цел да принудят Северна Корея да смъкна напрежението. Освен това Съединени американски щати и Южна Корея модернизират своите начини за въздържане, като Сеул се надява на спомагателни гаранции, че Вашингтон бързо и уверено ще употребява нуклеарните си качества, с цел да отбрани своя съдружник при възможна севернокорейска нуклеарна офанзива, отбелязва АП.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР