Идентифицирането на заседналия начин на живот и осъзнаването на необходимостта

...
Идентифицирането на заседналия начин на живот и осъзнаването на необходимостта
Коментари Харесай

10 признака за заседнал начин на живот и как да се справите

Идентифицирането на заседналия метод на живот и осъзнаването на нуждата от повече придвижване може доста да усъвършенства цялостното здраве и благоволение.

 enlightened Десет признака, че имате потребност от повече физическа интензивност:

1. Постоянна отмалялост

Чувствате се изтощени и летаргични през целия ден макар доста часове сън. Включете в всекидневието си къси интервали на физическа интензивност, като вървене или разпъване. През множеството дни от седмицата се стремете да вършиме най-малко 30 минути умерени физически извършения.

2. Увеличаване на тежестта

Забележимо увеличение на телесното тегло или промени в телесната конструкция. Започнете постоянна подготвителна стратегия, която включва както кардио, по този начин и силови извършения. Комбинирайте я с уравновесена диета, с цел да управлявате тежестта си дейно.

3. Мускулна вдървеност и болки в ставите

Изпитване на вдървеност, изключително заран или след дълготрайно седене. Изпълнявайте всекидневно извършения за разпъване и включете действия като йога или пилатес, с цел да подобрите гъвкавостта и здравето на ставите.

4. Лоша стойка

Прегърбване, закръглени плещи или предна позиция на главата. Занимавайте се с извършения, които укрепват гърба и главните мускули. Практикувайте добра ергономичност на работното си място и правете постоянни почивки, с цел да се изправите и разтегнете.

5. Промени в настроението и проблеми с психологичното здраве

Повишено възприятие на тревога, меланхолия или нервност. Физическата интензивност може да подтиква ендорфините и да усъвършенства настроението. Стремете се към постоянни физически извършения, като вървене, джогинг или групови фитнес занимания, с цел да подобрите психологичното си здраве.

6. Чести болести

Повишена неустойчивост към настинки, грип и други инфекции. Умерената физическа интензивност може да укрепи имунната система. Занимавайте се постоянно с физически извършения, с цел да подсилите защитните механизми на тялото си.

7. Лошо качество на съня

Трудности при заспиване, липса на бездънен сън или пробуждане с възприятие за изнемощялост. Редовната физическа интензивност може да усъвършенства качеството на съня. Избягвайте интензивни извършения преди лягане; вместо това изберете релаксиращи действия като лека вечерна разходка.

8. Ниски равнища на сила

Чувство на изнемощялост и липса на сила за ежедневните задания. Физическата интензивност покачва равнищата на сила, като усъвършенства здравето на сърдечносъдовата система и притока на О2. Включете постоянни физически извършения в всекидневието си, с цел да повишите силата си.

9. Недостиг на въздух

Лесно се задъхвате или се задъхвате при минимално изпитание. Занимавайте се със сърдечно-съдови извършения като вървене, каране на колело или плуване, с цел да подобрите потенциала на белите дробове и общата физическа форма.

10. Повишено предпочитание за нездравословни храни

Често предпочитание за консумация на сладки, солени или богати на мазнини храни. Упражненията могат да оказват помощ за контролиране на апетита и понижаване на желанието за храна. Комбинирайте физическата интензивност с уравновесена диета, богата на плодове, зеленчуци, протеини и пълнозърнести храни.

 enlightened Общи препоръки за включване на повече придвижване:

Започнете с дребни, постижими цели и последователно увеличавайте интензивността и продължителността.

Използвайте фитнес тракери или приложения, с цел да следите равнищата на интензивност и да останете стимулирани.

Изберете действия, които ви харесват, с цел да извършите упражненията по-привлекателни.

Направете физическата интензивност постоянна част от всекидневието си.

Тренирайте с другар или се присъединете към група, с цел да останете стимулирани и виновни.

Като разпознавате тези признаци и прилагате посочените тактики, можете да преодолеете заседналия метод на живот и да подобрите цялостното си здраве и благоволение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР