Основателят и главен изпълнителен директор на Тесла Илон Мъск, докато

...
Основателят и главен изпълнителен директор на Тесла Илон Мъск, докато
Коментари Харесай

Илон Мъск: Не подкрепям митата за китайските електрически автомобили

Основателят и основен изпълнителен шеф на " Тесла " Илон Мъск, до момента в който говореше на софтуерна конференция в Париж, съобщи, че не поддържа неотдавнашното изказване на президента на Съединени американски щати Джо Байдън за въвеждане на мита върху вносните електрически автомобили, създадени в Китай, съобщи ДПА.

 

По време на конференцията Viva Technology Мъск съобщи: " Тесла се конкурира сносно на пазара в Китай без мита и без друга поддръжка... Аз съм за това да няма мита и никакви тласъци за електрическите автомобили, нито за петрола и газа ".

 

Докато отговаряше по време на сесията за въпроси и отговори на конференцията, Мъск съобщи: " Нито " Тесла ", нито аз сме поискали тези мита. Всъщност аз бях сюрпризиран, когато те бяха оповестени. "

По-рано този месец администрацията на Байдън разгласи мита върху китайските електрически автомобили, както и върху батериите за електрически автомобили и други елементи, в опит да спре наводняването на вътрешния пазар с евтини китайски електрически автомобили.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР