От Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) съобщиха,

...
От Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) съобщиха,
Коментари Харесай

Киев: Въоръжените сили на Украйна преминаха в контранастъпление в Харковска област

От Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) оповестиха, че армията на страната е спряла офанзивата на съветските войски в Харковска област и е минала в контранастъпателни дейности, оповестява изданието " Украинска истина “, представено от " Фокус ".

" Силите на защитата не престават да се отбраняват на изток и на юг, като главните дейности се водят в Харковска област. Противникът води настъпателни дейности за основаване на буферна зона, сега той е спрян, обстановката е овладяна, организират се контранастъпателни дейности ", разгласи представителят на Главното оперативно ръководство на Генералния щаб на ВСУ Игор Прохоренко на брифинг.

Генералният щаб на ВСУ също означи, че съветските сили организират настъпателни интервенции в източната част на Харковска област, като задачата им е да заобиколят град Купянск от изток, само че към този момент не съумяват.

Жестоките боеве не престават съвсем по цялата фронтова линия. ВСУ нанасят тежки загуби на руснаците, интензивно работят артилерията и операторите на дронове, употребява се и авиация, твърдят от Генералния щаб.

" Врагът струпва войски на територията на Руската федерация, нанася всекидневно артилерийски удари по граничните обитаеми места и употребява БпЛА, ракети и Shahed-131/136 за удари по инфраструктура “, добави Прохоненко.

По думите му " ВСУ са наясно с проектите на съветската войска и вършат всичко, с цел да ги осуетят. Предприемат се ограничения за разпределение на запаси и огневи средства за преодоляване на самодейността на бойното поле “.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР