Миналата седмица Русия е разположила части на Африканския корпус заедно

...
Миналата седмица Русия е разположила части на Африканския корпус заедно
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия хвърли във Волчанск Африканския корпус от бивши вагнеровци

Миналата седмица Русия е разположила елементи на Африканския корпус дружно с постоянните сили и бойните формирования Щорм-Z за настъплението към Волчанск в Харковска област. Това се споделя в ежедневния бюлетин на Министерството на защитата на Обединеното кралство, обобщение от който е оповестен в обществената мрежа Х.

Африканският корпус на Министерството на защитата в Москва, основан през декември 2023 година, се състои от повече от 2000 постоянни бойци и офицери, както и опитни наемници, доста от които преди този момент са служили в ЧВК " Вагнер ".

Според английското военно разузнаване войските на Африканския корпус евентуално са били ситуирани преди този момент в Сирия, Либия, Буркина Фасо и Нигер.

" Руското министерство на защитата съвсем сигурно е разположило елементи на Африканския корпус на украинската граница през април 2024 година в подготовка за тази атака. Много е евентуално Русия да ускори войната си против Украйна, употребявайки запаси, ориентирани преди този момент към Африка ", обобщават военните разузнавачи на Лондон.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР