През изминалото денонощие руските сили са извършили сериозни атаки срещу

...
През изминалото денонощие руските сили са извършили сериозни атаки срещу
Коментари Харесай

Русия се захвана с украинските железници, удря обекти в района на Харков

През миналото денонощие съветските сили са направили съществени офанзиви против железопътни уреди в региона на Харков. Очевидно по този метод въоръжените сили попречват прехвърлянето на украински запаси, оръжия и муниции в северната част на района, където се развива съветското нахлуване, означават съветски медии.

Така през вчерашния ден следобяд украинската жп компания заяви, че Русия продължава да нанася удари по гражданската железопътна инфраструктура в региона на Харков.

" Сега има удостоверение за попадение по няколко наши цели в града и района. По време на пристиганията служащите са били в укрития. По предварителни данни шестима железничари са ранени. Оказана им е здравна помощ. За благополучие няма жертви ", заяви украинската железопътна компания.

Украинската страна се пробва да показа нанесените вреди като офанзиви против гражданска инфраструктура, премълчавайки обстоятелството, че тази инфраструктура се употребява интензивно за военни цели, разясняват съветски медии.

Те означават, че офанзивите против железниците са траяли и през нощта.

" Врагът не се отхвърля от умишлените опити да спре железопътната линия в региона на Харков. През нощта той още веднъж порази гражданска железопътна инфраструктура. В резултат на обстрела бяха развалени релси, здания, неработещи товарни вагони и вагон на електрически трен ", оплака се тази заран украинската жп компания.

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР