НАТО планира да се намеси в създаването на евразийската структура

...
НАТО планира да се намеси в създаването на евразийската структура
Коментари Харесай

Лавров: НАТО планира да се намеси в създаването на евразийската структура за сигурност

" НАТО възнамерява да се намеси в основаването на евразийската конструкция за сигурност ". Това съобщи външният министър на Руската федерация Сергей Лавров след съвещание на Съвета на външните министри на ОДКБ (Организация на Договора за групова сигурност), предават ТАСС и " Фокус ".

" НАТО ще направи всичко допустимо, с цел да попречи на сходни обективни процеси (формирането на архитектура за сигурност в Евразия), само че това не е безусловно никаква опция ", разяснява Лавров.

Лавров добави, че ОДКС е " съгласна с нуждата от образуване на архитектура за сигурност в Евразия ".

" Заплахите, които се появяват за евразийската сигурност, идват от разнообразни направления, само че в преобладаващата част от случаите източникът на тези закани е нападателната линия на НАТО ", означи ръководителят на съветската дипломация.

Той уточни, че Северноатлантическият алианс се стреми да " приватизира и подчини всички въпроси, свързани с обезпечаването на непоклатимост в нашето голямо пространство ".

Миналата седмица президентът на Русия Владимир Путин, говорейки на среща с управлението на Министерството на външните работи, съобщи, че е " пристигнало времето да се обсъдят гаранции за групова сигурност в Евразия ". Също по този начин е належащо да се " ограничи наличието на извънрегионални военни сили там ".

" Русия е заинтригувана разговорът за основаване на система за неделима сигурност да бъде съществено развъртян в Организация на обединените нации ", разяснява тогава Путин.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР