Московският кореспондент на френския вестник Монд“ Бенуа Виткин написа статията

...
Московският кореспондент на френския вестник Монд“ Бенуа Виткин написа статията
Коментари Харесай

Московски кореспондент на френски вестник Монд анализира Богатата Русия и бедните руснаци

Московският сътрудник на френския вестник „ Монд “ Бенуа Виткин написа публикацията „ “.

Russie riche, Russes pauvres
— Thomas Civet (@CivetThomas)

 Путин вижда европейската газова рецесия като златна опция за Русия Путин вижда европейската газова рецесия като златна опция за Русия
Руският президент Владимир Путин вижда късмет за страната си да капитализира от газовата рецесия в Европа. Путин желае да притисне Европейск...

Той установи, че през всичките 20 години от престоя на Владимир Путин на върха на властта, бюджетните доходи порастват, външният дълг в този момент възлиза на забележителни 18% от Брутният вътрешен продукт, финансовите запаси - 618 милиарда $, или два и половина годишни бюджети.

Междувременно приходите на руснаците непрекъснато понижават от 2014 година В началото на 2021 година 13,1% от популацията на страната е живяло под прага на бедността - макар обстоятелството, че това равнище е законово несъмнено ниско - то е единствено 11 700 рубли на месец. Според Росстат 62% от руснаците имат задоволително доходи единствено за храна и облекло. Две трети от руснаците нямат никакви спестявания, написа кореспондентът на „ Монд “, базирайки се на анкети на Центъра Левада.

Защо страната не оказва помощ на нуждаещите се руснаци?

„ Страхът от утрешния ден и концепцията, че всичко може да се срине, са надълбоко вкоренени в елитите, зародили през 90-те години, цитира вестник Игор Николаев от консултантската компания ФБК.„ Те са захласнати от макроикономическата непоклатимост и покачващите се резултати, само че в неявяване на действително икономическо развиване, тази непоклатимост е лъжлива. "
 Вестник Le Monde остана съвсем без редактори след всеобща оставка Вестник Le Monde остана съвсем без редактори след всеобща оставка
Един от най-престижните вестници освен във Франция, а и в света – Le Monde, изпадна в тежка рецесия. Причината е, че множеството ред...

Либералният политически анализатор Фьодор Крашенинников, който през юли смяташе, че е най-добре да напусне страната, изяснява нежеланието да се оказва помощ на съгражданите по следния метод: „ Според ръководещия хайлайф парите от запаса са негови, не национални пари. Те считат, че е належащо те да се употребяват за съществени неща, за Сирия, за Либия, а не за поддръжка на хората или бизнесмени, които към момента се смятат за подозрителни. "

Напоследък Кремъл стартира да практикува единствено точкови заплащания, да вземем за пример на пенсионери и военни преди изборите.

Между другото, " последните останали представители на демократичната каста на върха на страната към този момент не извършват робята на пазители на бюджетния храм. Вместо да се радват на положителните макроикономически индикатори, министърът на финансите Антон Силуанов или шефът на Централната банка Елвира Набиулина са намерено обезпокоени от обществените опасности, породени от инфлацията и по-ниския витален стандарт ", приключва кореспондентът на “Монд “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР