Морето изхвърли тялото на единия от изчезналите край Созопол мъже.

...
Морето изхвърли тялото на единия от изчезналите край Созопол мъже.
Коментари Харесай

Морето изхвърли тялото на единия от изчезналите край Созопол

Морето изхвърли тялото на единия от изчезналите край Созопол мъже. Това е 18-годишният бесарабски българин Данила Юраш. Продължава търсенето на 38-годишния му братовчед Дмитрий Чебан, заяви Нова тв.

Двамата са били на плаж с още хора през вчерашния ден и са влезнали в морето към 15,00 ч. Два часа по-късно брачната половинка на Дмитрий подава сигнал на незабавния телефон, че мъжете са в неопределеност. Те изчезнали сред плажовете " Каваци " и " Смокиня ".

Съпругата на Дмитрий Чебан разгласява във фейсбук апел за помощ като популяризира и фотография на изчезналите.

Бурното море, дъжд и гръмотевици през отминалата нощ попречиха избавителна интервенция, само че през днешния ден към акцията по издирването на Дима и Данила още призори работят два гранични катера. В избавителната акция се включват и чиновници от полицейското ръководство в Созопол, както и доста другари на младото семейство.

Граждани, съпричастни от апела на Надя Чебан в обществените мрежи, се включват с дронове в търсенето. Към акцията се включиха доброволци с лодки, с джет и двама водолази. Според Пламен Михов, който е водолаз на въпросния плаж постоянно има проблеми, тъй като има съществени течения.

Антон Мищенков е другар на изчезналия Дима. „ Това са нашите другари и в действителност те не пият алкохол, те плували през вчерашния ден. Има още хора, които по-нататък към границата ще вървят на другите плажове. Но в случай че има някой дрон това би било добра помощ ”, сподели той пред камерата ни. Дмитрий Чебан живее от дълго време в Бургас дружно със своята брачна половинка Надя, която в гримьор. Младото семейство има дребна дъщеричка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР