Момичето бягало от балет, за да тренираФутболът е моята сродна

...
Момичето бягало от балет, за да тренираФутболът е моята сродна
Коментари Харесай

Вики - женската версия на Бербо

Момичето бягало от балет, с цел да тренира " Футболът е моята сродна душа ", написа момичето в есето, с което се класира
Всяка година едно учебно заведение в Англия афишира измежду българските деца конкурс за футболна стипендия. Журналистическите изявления по този мотив от години гласят: " Англия търси нов Бербо " и някои от момчетата ни в действителност се осъществиха нелошо, учейки в английското учебно заведение Брукхауз колидж и тренирайки в спортната му академия, с цел да бъдат признати във водещи британски тимове. Макар че Бербо никой от тях не стана. Но пък може би имаме късмет за женска версия на футболиста - момиче с хъс, което знае какво желае и по какъв начин да го реализира.

Тази година за първи път от всички състезания за спортната стипендия новият Бербо е момиче. Виктория Цветкова от 51-во приблизително учебно заведение в столицата завоюва цялостна стипендия да учи в Брукхауз колидж, да приключи по английската просветителна система и да тренира професионален футбол, което би й осигурило място в някои от положителните английски клубове.Тя е единствено на 15 години, само че съумя в оспорвана конкуренция с момчетата да завоюва стопроцентова стипендия за образование в едно от неповторимите учебни заведения на Англия, което се намира в градчето Маркет Харбъроу. Вики тренира футбол от 8 години, а професионално се занимава със спорта в последните три години. Започнала да рита от напълно дребна, когато я записали на балет, а тя избягала от заниманието, споделя майка й Едита Цветкова. " После един път отидох да платя таксите й и ми споделиха: " Имате още една неплатена - за футбола ". Така разбрах, че сама се е записала да тренира този спорт ". В есето, с което кандидатства за състезанието, Виктория споделя: " Футболът е моята сродна душа ". И се радва, че фамилията й я схваща - родителите и сестра й Адриана първи я подкрепили за надпреварата и за пътуването към Албион. " Отидохме съвсем на смешка, а се случи нещо ненадейно ", споделя майката. " Оттук нататък желая основно да е здрава и да откри пътя си ".

Виктория счита, че е спечелила журито с метода си на игра и с дисциплината, а не с главозамайващи положения. " В идващите години в учебното заведение ще упражняваме дружно - девойки и момчета. Аз даже се веселя, че ще играя и с момчета, тъй като това значи по-силови тренировки и по-добра подготовка ", счита Виктория. Вики се надява да се класира в някой добър женски тим, когато набере скорост. " Знам, че футболът е до време. Интересува ме специалността на състезателен доктор, само че не ми вървят доста предметите, с които би трябвало да вляза в тази компетентност. Иначе ми върви математиката, само че към момента е рано да предпочитам компетентност ", споделя младата футболистка. От всички у дома май най-тъжен ще остане йоркширкският териер Кевин, който към момента не знае, че господарката ще замине надалеч от него, с цел да гони някакво си кожено кълбо. Състезанието, с което да спечелиш стипендия за влиятелното британско учмилище, не е за подценяване. Преди време от децата се очакваше да владеят единствено футбол, а в този момент се чака и доста добър британски, както и математика, защото стартират напряко в първото гимназиално равнище по английските стандарти. В него те ще прекарат две години, а по-късно още две - в идващото, тъй че би трябвало да е несъмнено, че владеят езика.

Преди подготвителната част на състезанието 20 момчета и 2 девойки от цялата страна на възраст от 13 до 17 години направиха изпитните проби по британски език и математика и 8 от участниците се показаха доста дорбе и по двата предмета.Всички участници в състезанието са интензивно спортуващи, само че огромна част от тях са и отличници. Едни от най-добре представилите се са двете девойки.При прецизна организация и спазвайки здравните правила, четири дни участниците упражняваха и участваха във футболна среща, следени от футболни мениджъри.Един от треньорите, провели състезанието под управлението на мениджъра на Футболната академия на британското учебно заведение, е някогашен ученик на учебното заведение. Илиян Митрев е 100% стипендиант на същия конкурс през 2008 година. Завършил е британското учебно заведение, тренирайки в неговата футболна академия. Целият конкурс се организира под патронажа на " Дарби колидж ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР